четвер, 07 жовтня 2010 13:08

Матюки в парламентській бібліотеці

- А ти напишеш про нас статтю? - запитують хлопці в поході в Криму, коли дізнаються, що я - журналіст. Щовечора пили розведений спирт, плювали "сємкі" і багато матюкалися. Віджартувалася: "Ні, я у відділі культури працюю".

Хлопці вирішили нараховувати по 10 віджимань за кожне "нелітературне" слово. Я заперечую: мати стали художнім засобом сучасної літератури.

Наприкінці вересня Сергій Жадан презентував свій роман "Ворошиловград" у Національній парламентській бібліотеці. Востаннє була там на презентації 10-томника документів державотворення "Україна". Дмитро Павличко говорив про занепад. А Жадан - про реп на циганському похороні.

Він прочитав уривок про футбольний матч. Поєдинок між хлопцями з Луганщини, командою газовиків, Гєрою і Травмованим, мав закінчитися розборками у додатковому часі. Молодь пирскала сміхом і аплодувала. Після читання ведуча каже:

- Ось у стінах нашої бібліотеки прозвучали матюки. Але вони не звучали настільки вульгарно.

Звучали вони як завжди. Але ніхто, крім ведучої, не помітив, що щось не так. Усе було дуже органічно. Мабуть, у самому парламенті мати звучать частіше, ніж у його бібліотеці.

Зараз ви читаєте новину «Матюки в парламентській бібліотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі