середа, 07 жовтня 2020 14:38

Лідером "Челсі" має стати англієць

250 мільйонів євро витратив англійський футбольний клуб "Челсі" на купівлю новачків. Прийшли захисники Тіаґу Сілва й Бен Чілвел, півзахисники Хакім Зієш і Кай Гаверц, нападник Тімо Вернер.

Стільки не витрачали навіть іспанський "Реал", англійський "Манчестер Сіті", французький "Парі Сен-Жермен". Логіка власника клубу Романа Абрамовича та його помічниці Марини Грановської зрозуміла. В попередні роки "Челсі" не міг купувати гравців через заборону від міжнародної Футбольної федерації.

Минулого сезону клуб посів четверте місце. Чи спроможеться він на більше нинішнього? Як себе проявить тренер Френк Лемпард, який працює другий сезон і вже програв перший топматч удома "Ліверпулю" – 0:2?

– Масштабна трансферна кампанія "Челсі" має і тактичний, і стратегічний розрахунок, – каже головний редактор журналу "Футбол" Артем ФРАНКОВ, 50 років. – Новачки прийшли не на рік. Керівники "Челсі" повірили, що навколо Френка Лемпарда можна розвивати команду.

Момент вдалий для її посилення. Через пандемію ціни на гравців знизилися, простіше домовлятися з клубами. Більше ніхто серйозно не претендував на футболістів, яких запросив "Челсі". Крім того, потрібно було збалансувати команду, щоб уникнути перекосу в лініях гри.

Автор: gettyimages.com
  Німецький півзахисник Кай Гаверц, який грає під 29-м номером, перейшов із леверкузенського ”Баєра” до ”Челсі” влітку. Трансфер обійдеться лондонському клубу  у 80 мільйонів євро
Німецький півзахисник Кай Гаверц, який грає під 29-м номером, перейшов із леверкузенського ”Баєра” до ”Челсі” влітку. Трансфер обійдеться лондонському клубу у 80 мільйонів євро

Які позиції для "Челсі" залишаються проблемними?

– Не вистачає руйнівника. З усього складу таку роль може зіграти тільки Н'ґоло Конте. Француз багато пропускає через травми й не показує вже такого футболу, як три роки тому, коли виступав за "Лестер". За його відсутності ні Матео Ковачич, ні Росс Барклі, ні Жоржиньйо для цього не годяться. Можливо, опорником використовуватимуть новачка Тіаґу Сілву.

Позиція воротаря залишається проблемною з 2005 року, коли травму голови отримав Петр Чех. Його наступник Тібо Куртуа був не безгрішний. Що вже казати про найдорожчого голкіпера світу іспанця Кепу Аррісабалаґу, за якого заплатили 80 мільйонів євро. Він багато помиляється.

Хто може стати лідером команди наступного сезону?

– Новачки ще надто молоді. Виняток – Тіаґу Сілва. Але бразильцеві 36 років. Тож прийшов ненадовго.

Можливо, в майбутньому таким гравцем буде 21-річний Мейсон Маунт. Вважаю, що лідером команди має стати тільки англієць.

Тренер Френк Лемпард – правильна кандидатура для зростання команди?

– Особисті риси й репутація змусили керівників "Челсі" звернути на нього увагу. Якщо клуб помилився з призначенням Лемпарда, то йому це може обійтися втратою декількох сезонів. Я – вболівальник "Челсі". Сподіваюся, він стане таким же культовим тренером, яким був гравцем.

У другому турі нинішнього чемпіонату програли "Ліверпулю". Що показала ця поразка?

– Воротарську проблему. Кепа Аррісабалаґа нервує під тиском. Часто робить результативні помилки. Тому за 25 мільйонів купили у французького "Ренна" Едуара Менді.

Андреас Крістенсен ще раз показав, що не дотягує до рівня команди в центрі захисту. Ці проблеми були відомі й минулого сезону. Але поки що глобальних висновків робити не варто. Справжнього "Челсі" ми ще не побачили. З новачків грали тільки Тімо Вернер і Кай Гаверц.

Яка мета команди на наступний сезон?

– У чемпіонаті – місце не нижче четвертого. І боротьба за всі кубки.

У Лізі чемпіонів поки що робити прогноз складно. Команда формуватиметься протягом сезону. Якщо нові гравці прогресуватимуть, буде ротація складу, то може зайти далеко. Зараз бачу минулосезонний рівень – 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Лідером "Челсі" має стати англієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі