четвер, 04 листопада 2010 13:55

Кожен громадянин Грузії має вміти танцювати, принаймні настільки, щоб станцювати на власному весіллі

8 ПОНЕДІЛОК

"Комісар Каттані мусив померти. Інакше я досі там грав би. А "Спрут" став би комедією, де дідусь із важким диханням і суворим обличчям ганяє за мафією", - вважає 64-річний Мікеле Плачідо, який зіграв Каттані. Коли комісара вбили в четвертій частині, італійське посольство в Москві завалили гнівними листами радянські жінки. До Києва Плачідо привезе автобіографічний фільм "Велика мрія".


Тиждень італійського кіно

5 - 10 листопада,

Київ, кінотеатр "Київ", вул. Велика Васильківська, 19


9 ВІВТОРОК


"Кожен громадянин Грузії має вміти танцювати, принаймні настільки, щоб станцювати на власному весіллі", - сказав грузинський президент Михайло Саакашвілі. Цього року до шкільної програми ввели новий предмет - національні танці. Учні вчитимуть рухи лезгінки, адже цей танець обов'язково виконують молодята.


Кращих танцюристів Грузії на одній сцені зібрали американський хореограф Джим Лоу та французький продюсер Паскаль Жордан. Костюми створив грузинський кутюр'є Бакур Бакурадзе.


19.00, Львів, шоу "Легенди Грузії", Театр опери та балету

 

10 СЕРЕДА

12 років Іван Марчук жив у Австралії, Канаді, США. Після останніх президентських виборів думав знову виїжджати. У квітні говорив: "Вертаються совєтські часи. Скоро повісять у нас червоно-синій прапор і все. Чого тут бути, як нема країни? Ідеї нема кому доносити". Виставка нових пейзажів майстра називається "Дорога додому". У жовтні в розмові з художниками про еміграцію Марчук сказав: "Туди їдуть реалізуватися, а творити повертаються сюди".


Виставка Івана Марчука "Дорога додому"

3 - 17 листопада,

Київ, галерея "Мистецька збірка", вул. Терещенківська, 13


"Пішов на прослуховування, але я й гадки не мав, що це для ролі Горбаня, - пригадує французький співак Гару кастінг мюзиклу Notre Dame de Paris. - Зазвучав вступ Belle, і я почав співати. Після цього мене попросили виконати Dieu que le monde est injuste. Ця пісня була несхожою на те, що мені доводилося раніше співати. Наступного ранку мені сказали: "Ви - Квазімодо!"


Концерт Гару

19.00, Київ, палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

 

11 ЧЕТВЕР

"Робота - не те, за що отримуєш зарплатню. Це те, заради чого ти живеш, - пояснює своє ставлення російський поет Льоха Ніконов. - Писати вірші - теж робота, тільки внутрішня. Бродський на суді, коли його звинувачували в дармоїдстві, говорив: "Я працював - писав вірші". Не казав, що слюсарем працював, хоча й працював. Я теж пишу вірші".


Читання поезій "Свобода або смерть". Льоха Ніконов

19.00, Київ, Клуб-реставрація "Диван", вул.

Бессарабська, 2


12 П'ЯТНИЦЯ

Під час вечірки на честь 75-річчя акторки Людмили Гурченко намагатимуться зняти продовження фільму "Карнавальна ніч". За вхід братимуть 30 грн. Із рудих та кучерявих - 25 грн. Із Людмил за паспортами - 5 грн. Тих, хто народився в один день із Гурченко, пускатимуть безкоштовно.


SkaPunkMetalcore Fest ДН Людмили Гурченко

19.00, клуб "Ленін", Київ, вул.

Грінченка, 18


6-метрові "Ворота пекла" Оґюст Роден вважав роботою свого життя. Працював над нею з 1880-го і до кінця життя. Найвідоміші зі 180 фігур - "Поцілунок", "Адам і Єва", "Мислитель". Останню мав втілити Данте. Пробний гіпсовий зліпок хтось розбив сокирою. Роден ліпив його з боксера Жана Бо, який найчастіше виступав у паризькому кварталі червоних ліхтарів. Тепер скульптура вважається  одним із символів філософії.


170 років із дня народження Оґюста Родена


13 СУБОТА

1709-го придворний майстер родини Медічі Бартоломео Крістофорі винайшов клавішний інструмент із великим динамічним діапазоном. Свій винахід назвав gravicembalo col piano e forte - "клавішний інструмент, який грає ніжно й голосно". Пізніше назву скоротили до "фортепіано".


Фестиваль "Віртуози планети"

19.00, Київ, Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

 

14 НЕДІЛЯ

"Пам'ятаю, в якому році народився, а віку свого не пам'ятаю! - каже 38-річний російський музикант Найк Борзов. -  Почуваюся на 10 - 11 і люблю дивувати самого себе. Хочеться пофарбувати волосся - фарбую, сережки хочеться носити - ношу".


Презентація альбому Найка Борзова "Изнутри"

21.00, Київ, Docker Pub, вул. Богатирська, 25

Зараз ви читаєте новину «Кожен громадянин Грузії має вміти танцювати, принаймні настільки, щоб станцювати на власному весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі