Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2016 11:18

Киянин за допомогою Facebook знайшов свій викрадений автомобіль

Понеділок, 8 лютого, 9.44

На берег Каховського водосховища поблизу села Приморське Василівського району Запорізької області рятувальники з моторного човна на повітряній подушці, який може їздити по кризі, висаджують останнього з 28 рибалок. Вони 2 години дрейфували на 8-метровій крижині.

Рибалки дякують рятувальникам, тиснуть руки і йдуть у бік зупинок громадського транспорту. Медичної допомоги ніхто не просить.

– Усі в нормальному стані. Дехто часу на льодині не марнував – чути запах алкоголю, – каже 43-річна Юлія Баришева з обласного управління з надзвичайних ситуацій. – До нас подзвонив один із рибалок. Не панікував. Спокійно пояснив: відчув, що лід під ним почав потроху пливти. Вказав місце перебування. За годину рибалок перевезли на берег. Збирали їх по всій крижині. Її площа велика, чоловіки були в різних місцях.

Каховське водосховище має близько 400 квадратних кілометрів площі.

– За прогнозом погоди було ясно, що в ці дні вітер дутиме від берега до води. Розуміли, що крижина може відірватися. Тому виставили додатковий рятувальний пост. Водосховище дуже небезпечне, – додає Юлія Баришева. – Кілька тижнів тому врятували тут молоду пару, яка вирішила його перейти

Автор: Ярослав Тимчишин
  На святкуванні Нового року за східним календарем на площі Ринок у Львові 7 лютого присутніх розважали аніматори. Також відбулася хода драконів і влаштували лазерне шоу
На святкуванні Нового року за східним календарем на площі Ринок у Львові 7 лютого присутніх розважали аніматори. Також відбулася хода драконів і влаштували лазерне шоу

А в цей час:

Львів'янка 26-річна Олена Ладова просить знайомих у Facebook підтримати бойкот ресторану Vapiano Lviv. Його офіціант днями виштовхав із закладу хворого на дитячий церебральний параліч 36-річного Романа Кісляка.

"Таке дарувати не можна. В Європі за це судили б. Нехай зазнають трохи збитків, може, задумаються", – пише Олена.

Переселенець із Донецька Роман Кісляк прийшов у ресторан зустрітися з друзями в п'ятницю ввечері. Ті запізнювались, тому сів за столик. До нього підійшов офіціант і наказав негайно покинути приміщення.

– Почав за шкірку витягати на вулицю. Я пробував з'ясувати, що сталося. Але він не хотів говорити. Просто виштовхав за двері, – розповідає Роман.

Після розголосу адміністрація ресторану вибачилася перед ним телефоном та в соціальній мережі.

Вінничанка 32-річна Тетяна Мельник свариться на сина Дмитра, 7 років. Поліція зобов'язала її родину протягом 12 год. сплатити 700 грн штрафу за перегляд в інтернеті порнографії.

– Включила комп'ютер. Вискочило підозріле повідомлення від Міністерства внутрішніх справ. Пише, що заблокували і внесли до чорного списку мій комп'ютер. Пояснили, що від нас заходили на порносайти, – розповідає Тетяна. – Руки затряслися. Згадувала, які сайти ­дивилася. Переглянула журнал роботи в мережі. На сина накричала, бо думала, щось натиснув не те, коли грав в інтернеті.

Пригрозили, як не внесу вчасно гроші – арештують. Підказали, що найкраще зробити це через термінал. Зателефонувала на вказаний мобільний. Не додзвонилася. Згадала однокласника, який працює в поліції у відділі боротьби з кіберзлочинністю. Той зареготав. Каже, то шахраї хотіли мене розвести. Чимало людей сплачують і по 9 тисяч гривень штрафу.

  Французький телеканал Canal+ випустив в ефір документальний фільм про Майдан ”Маски революції” – попри протести офіційного Києва. У стрічці йдеться про події 2013‑2014 років. Зокрема, говорять про підтримку Вашингтоном українських націоналістів і про те, що вони ”скоїли масове вбивство в Одесі”.  ”Правда – не автомобіль, вона не має заднього ходу,” – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Французький телеканал Canal+ випустив в ефір документальний фільм про Майдан ”Маски революції” – попри протести офіційного Києва. У стрічці йдеться про події 2013‑2014 років. Зокрема, говорять про підтримку Вашингтоном українських націоналістів і про те, що вони ”скоїли масове вбивство в Одесі”. ”Правда – не автомобіль, вона не має заднього ходу,” – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Майже всі співробітники "Беркута", які приходили на атестацію, мали корочки учасника бойових дій. Я теж бачив їх на передовій. Невелика частина була під Дебальцевим, Слов'янськом, коли там було гаряче. Але в переважній більшості – стояли в жовтій зоні на блокпостах. Заробляли там бабло, ще й кошмарили військових і волонтерів", –

Роман СІНІЦИН, волонтер об'єднання "Народний тил", про свою роботу в атестаційній комісії поліції Києва

68 дітей загинули, 186 отримали поранення з початку Антитерористичної операції на Донбасі, за інформацією міжнародної організації Save the children

25 українських політиків взяли участь у щорічному молитовному сніданку з президентом США Бараком Обамою. Він пройшов у Вашингтоні 4 лютого. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко й колишня "регіоналка" Ганна Герман сиділи за одним столом. Обидві виступили, після чого – обнялися

Автор: REUTERS
  Працівниця шахти імені Калініна в Донецьку вибирає на стрічці конвеєра породу з вугілля  Наприкінці 2015 року вуглевидобувні підприємства ДНР оголосили про масові скорочення. – Коли була підтримка з українського бюджету, шахти хоч якось працювали. Тепер – масове закриття. Так само зробила Росія з нерентабельними копальнями в Ростовській області, – каже 58-річний Віктор Акімочкін, перший заступник голови Конфедерації вільних профспілок і незалежної профспілки гірників України. – Вугілля вивозять у Росію. Але здебільшого йдеться  про копанки. Вони отримали друге дихання
Працівниця шахти імені Калініна в Донецьку вибирає на стрічці конвеєра породу з вугілля Наприкінці 2015 року вуглевидобувні підприємства ДНР оголосили про масові скорочення. – Коли була підтримка з українського бюджету, шахти хоч якось працювали. Тепер – масове закриття. Так само зробила Росія з нерентабельними копальнями в Ростовській області, – каже 58-річний Віктор Акімочкін, перший заступник голови Конфедерації вільних профспілок і незалежної профспілки гірників України. – Вугілля вивозять у Росію. Але здебільшого йдеться про копанки. Вони отримали друге дихання

"Усе, що росіяни мали б зробити, – дати ветеранам достойну пенсію. Вони ж вирішили запустити пафосний дорогий проект, що вкотре має показати їхню велич. Але це ніяк не вплине на добробут старих людей. Аж нудить від цього лицемірства"

Влад ФЕДОРОВ, про запуск Росією в космос флешки з георгіївською стрічкою

"Вчора у відділенні пошти побачив оголошення: "Запрошуємо на роботу листонош, з/п – від 4000 гривень". Запитав, невже такі гроші платять. У відповідь дівчата посміхнулися: вище 2200 ніколи не бачили, а це так – реклама"

Руслан ШАДРІН, про повідомлення управління статистики, що середня зарплата в Києві становить 8,5 тис. грн

"Це почали показувати нам, щоб незабаром стало нормою бачити поруч таких людей. Що далі, то спокійніше реагуватимемо"

Євгенія ВАЛУЙСЬКА, про одного з ватажків ЛНР Сергія Корсунського, який був у столичному ресторані з дружиною

Параграф про український рок з'явився у шкільних підручниках із музики. В ньому пишуть про Кузьму Скрябіна, гурти "Друга ріка", "Воплі Відоплясова", "Мандри", "Антитіла", "Біла Вежа", "Русичі" та "С.К.А.Й". ­Також – про співачку Ламу й лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука.

Триповерховий пункт тимчасового перебування біженців із Донбасу згорів у російському місті Мурманськ. Одна жінка пішла до міської адміністрації на збори з питань переселенців не виключивши електрорадіатор, каже мер Олексій Веллер. Він вважає, що так ці приїжджі шантажують владу, щоб їм продовжили допомагати.

Киянин Костянтин Ваганов за допомогою Facebook знайшов свій викрадений Range Rover. 31 січня машина зникла з двору його будинку. Чоловік написав про це в соціальну мережу. Протягом дня повідомлення перепостили близько 7 тис. користувачів. Через три дні подзвонив незнайомий чоловік і сказав, що знайшов авто. Чекав власника біля нього. Від винагороди відмовився. Позашляховик коштує 1,5 млн грн.

Монету у формі плоскої української писанки випустить Канадський королівський монетний двір. Буде з чистого срібла номіналом $20. Матиме тираж 4 тис. екземплярів. На аверсі зобразять британську королеву Єлизавету, на реверсі – традиційний орнамент українських писанок.

Президент готовий жертвувати репутацією

Президент Порошенко готовий жертвувати своєю репутацією на Заході та рейтингом в Україні – заради сформованої когорти "любих друзів". Про це свідчить рішення фракції його партії не позбавляти мандата Ігоря Кононенка (міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус звинуватив його в корупції та подав у відставку. – Країна). Петро Олексійович триматиметься за своє оточення до останнього. Бо бачить у ньому основу своєї влади.

Нас очікує затяжна політична криза з непрогнозованими наслідками. Президент постійно перевіряє на міцність терпіння західних партнерів. Воно не безмежне. Одного дня з нами можуть перервати співпрацю. І це буде надовго.

Петро ОЛЕЩУК, політолог

"Шахтар" втратив 40 відсотків атакувального потенціалу

Кілька років тому в центрі півзахисту донецького "Шахтаря" світилася величезна дірка після втрати Мхітаряна й Фернандіньо. Але минуло трохи часу – і засяяла зірка Тейшейри. Його продали за 50 мільйонів євро – китайцям. Команда втратила відсотків 40 атакувального потенціалу. Зараз є два кандидати на цю позицію – Вік­тор Коваленко і Тайсон. Багато що залежатиме від тренера. На скільки йому вдасться розкрити потенціал обох.

Віктор ГРАЧОВ, колишній форвард донецького "Шахтаря"

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

У мене подружка завжди влітку ходить без білизни.

Таня, 23 роки, Івано-Франківськ

 

У подруги по сусідству помер чоловік. Десь рік свого просила, щоб допомагав їй по господарству. Виявилось, не тільки в хліву до­помагав, а й у ліжку.

Оксана, 46 років, Чернівці

Наснилося, що поїхав у зону АТО. По дорозі зустрічав бойовиків, які плакали і просили пробачення в українців. Наступного ранку взнав від товариша, що він підстрелив бойовика. Той навколішки благав відпустити. Його віддали в Службу безпеки.

Сергій КРАМАРЕНКО, Полтава

Батьки після університету влаштували в банк. Проробила за спеціальністю там два роки. Не моє, кинула. Відкрила власний магазин квітів. Вже 10 років у цьому бізнесі.

Олена, 37 років, Шаргород Вінницької області

Знайомий побоявся мобілізації й утік у Москву до родичів. Там на вокзалі його побили й забрали всі гроші й ноутбук. Родичі не зустріли. Тиждень пожив у друзів і повернувся.

Олег, 35 років, Кременчук

Зараз ви читаєте новину «Киянин за допомогою Facebook знайшов свій викрадений автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути