пʼятниця, 15 січня 2010 14:14

Художника Субодга Ґупту називають індійським Деміеном Херстом

25 понеділок

Гаґґіс, баранячі шлунки, фаршировані тельбухами, їдять у "Ніч Бернса". Вони подібні до кишок і в Шотландії ХVIII ст. їх вважали їжею бідноти. В київських ресторанах порцію цього делікатесу - 400 г - подають за 110 грн.

Традиційне шотландське свято "Ніч Бернса"

Національний парк спадщини Роберта Бернса, Шотландія, село Елловей, Ейршир, Мердокс Лейн

26 вівторок

Папку з українською музикою на своєму комп"ютері російський олігарх назвав "Хохли". Упізнавши знайомі звуки на одному з московських концертів гурту "Люк", запропонував харків"янам зіграти на його весіллі.

- Найсмішніше, що цей олігарх навіть не знав, як ми називаємося, - згадує гітарист гурту Валентин Панюта.

"Люк" в арт-клубі "44"

Київ, вул. Хрещатик, 44-б

27 середа

Художника Субодга Ґупту називають індійським Деміеном Херстом. Свою роботу "Дуже голодний Бог", а це череп з посуду вагою у тонну, Ґупта 2006-го продав французькому мільярдерові Франсуа Піно. Через рік Херст створив череп із платини й діамантів "За любов Бога". Хоча корів у формаліні, на зразок Герстових, Ґупта не виставляє - в Індії - це священна тварина. Але коров"ячим лайном малював не раз.

23 січня-21 березня. Виставка Субодг Ґупта - "Віра має значення"

PinchukArtCentre, Київ, вул. Басейна 1/3-2

28 четвер

Йон Рабе - німецький бізнесмен. У 1937-38 роках очолював представництво компанії Siemens у колишній столиці Китаю Нанкіні. Хоча Рабе був членом націонал-соціалістичної партії Німеччини, від початку японсько-китайської війни створив Нанкінську зону безпеки й очолив її Міжнародний комітет. Це врятувало життя близько 200 тис. китайських цивільних у  різанині, яку влаштували японські солдати, захопивши місто. Рабе називають "другим Шиндлером".

Фільм Флоріана Ґалленберґера "Йон Рабе"

Прем"єра в кінотеатрах

29 п"ятниця

"Щоб показати згин руки мультиплікаційного персонажа треба 20-30 малюнків. У 260-хвилинному мультсеріалі "Лис Микита" задіяно понад 200 героїв. Не вірю досі, що ми це зробили за рік (2005-2006. - "Країна"). За радянських часів 10-хвилинний фільм робили дев"ять місяців", - розповідає художник-постановник студії "Укранімафільм" Едуард Кирич.

Ювілейний вечір до 50-річчя студії "Укранімафільм"

Київ, Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6

30 субота

"Туроператори продають стандартні пакети з автобусами та екскурсіями надто дорого. А ми можемо так організувати подорож Європою, що п"ять-шість перельотів, починаючи з Києва, коштуватимуть 130 євро. Люди навіть не уявляють, що влітку на березі Середземного моря в Іспанії 7-кімнатна вілла з басейном за 500 м від пляжу коштує 10 євро на день з особи. Щоправда, найдешевші вілли неподалік від узбережжя треба орендувати за п"ять місяців".

Орест Білоус, автор лекції "Як самостійно організувати подорож Європою", що відбудеться о 18.00 за адресою Київ, вул. Межигірська, 56

У трупі Куклачова не п"ють і не курять. Глядачам теж варто утриматися. Бо коти, якщо почують запах спиртного чи тютюну, можуть відмовитися виступати.

 "Любов і кішки. Дмитро Куклачов"

Київ, Будинок офіцерів, Київ, вул. Грушевського, 30/1

31 неділя

1880 рік. Американській поетесі Емілі Дікінсон 50 років. Вона має сім опублікованих віршів і друзів, яких знає лише з листування. 15 років вона не виходить із будинку і спілкується лише з птахами та рослинами. За п"ять років Дікінсон не стане, а молодша сестра Лавінія знайде в її столі 1800 ніким не читаних віршів. Емілі Дікінсон уважають найпопулярнішою поетесою Америки.

Головну роль у виставі Молодого театру "Емілі" грає Лідія Вовкун, дружина діючого міністра культури. Як розповідає актриса, торік на Миколая чоловік подарував їй звання народної артистки України.

19.00. Вистава "Емілі"

Молодий театр. Київ, вул. Прорізна, 17

Зараз ви читаєте новину «Художника Субодга Ґупту називають індійським Деміеном Херстом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі