четвер, 17 березня 2011 12:52

Гравці дозріли до перемог

"Шахтар" вийшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів насамперед завдяки накопиченому гравцями досвіду участі в турнірі. Рінат Ахметов достатньо любить свій клуб, щоб не скупитися на придбання нових гравців, а для Мірчі Луческу давно немає у футболі таємниць. Тому справа була за футболістами - за тим, коли вони визріють, щоб досягнути подібного успіху.

І вони готові. Настільки, що знайшлися резерви для побудови гри без лідера - Фернандіньйо.

Що підготовка до перших матчів плей-офф була спланована таким чином, аби поступово набирати форму.

Цей факт дає адію перед чвертьфіналом. Теоретично, там буде сильніший суперник за "Рому", але і "Шахтар" доти здатний додати. Проти "Барселони" буде менше шансів, ніж скажімо, проти "Тоттенхема" чи "Шальке". Але й німці, й англійці все одно змагатимуться з усіх сил - навіть у Лізі Європи це вже та стадія, коли по-іншому й бути не може, а Лігу чемпіонів і поготів ніхто й ніколи не ігнорував. "Тоттенхем" узагалі не слід недооцінювати - у англійської команди дуже незручний для суперника стиль гри: високий темп, флангова гра, постійні навіси на високого Крауча, пресинг на всіх ділянках поля.

Чесно скажу - не знаю чого чекати від "Шахтаря" далі. Команда може й виграти турнір, і вилетіти у чвертьфіналі. Клуб поступово прогресує. А Мірча Луческу - в когорті найкращих тренерів Європи.

Зараз ви читаєте новину «Гравці дозріли до перемог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі