четвер, 16 вересня 2021 09:42

Футболу вигідний провал цього проєкту

Всім буде цікаво подивитися на Мессі в іншому клубі, бо, крім "Барселони", в Європі він ніде не грав. Чемпіонат Франції вилетів із п'ятірки найкращих за рейтингом у цій частині світу. А Париж має такий склад, що й без Мессі там є кому вигравати. Сумнівів у тому, що повернуть собі титул чемпіона Франції (минулого сезону виграв "Лілль". – Країна), немає. А от щодо Ліги чемпіонів – сумніваюся.

У Мессі залишилося ще три роки гри на високому рівні.

Алекс ВЕЛИКИХ, 47 років, футбольний скаут

Багато залежатиме від Маурісіо Почеттіно. Має втримати всіх зірок у дисципліні. Почеттіно здається принциповим тренером. Він не прогинатиметься під конкретного футболіста.

Тренер не прогинатиметься під футболіста

У Франції команда не матиме конкурентів. Без можливості грати на повну її прогрес неможливий. Це може позначитися в матчах Ліги чемпіонів, де парижани – серед претендентів на перемогу. Але можуть і провалитися. Очікування великі. Невдача сприйматиметься боляче.

Всеволод КЕВЛИЧ, 51 рік, футбольний експерт

Ніяке поєднання зірок не гарантує результату. Тут багато залежить від випадку. У вирішальній частині сезону всі мають бути здорові та в оптимальній формі. Мессі брали не тільки для маркетингу, а й щоб виконувати футбольні завдання.

Тренер не повинен заважати гравцям. Тільки підтримати атмосферу в команді, впоратися з Мбаппе, який хоче піти.

Артем ФРАНКОВ, 51 рік, головний редактор журналу "Футбол"

Суперзірковий склад на початку нульових років мав іспанський "Реал". Але цей проєкт провалився. В Парижі такого не має статися. "Мадрид" купував лише гравців атаки на шкоду обороні, а тут все осмислено. Воротар Доннарумма, захисники Рамос і Хакімі, опорник Вейналдум. В атаці навіть замало людей. Лава запасних тут не найсильніша.

В команді багато альфа-самців

Плюс Парижа – у тренері, який розмовляє іспанською, мовою Рамоса, Мессі, Хакімі. Почеттіно у клубі свій – грав тут, був капітаном. На користь команді і "м'яка посадка" в національній лізі. Минулого сезону боротьба в ній ішла важко й у підсумку була програна. Це впливало на команду. Але поточний сезон усі конкуренти почали слабко й не здаються готовими до боротьби. Парижани же стартували потужно. Успіхи всередині поліпшать настрій і в дні Ліги чемпіонів.

З другого боку, баланс команди викликає сумніви. Хто відпрацює в обороні? Гра уповільниться. Мессі й Кіліан Мбаппе – футболісти протилежного стилю. Чи зіграються? Француз взагалі не хотів залишатися. Неймар живе у світі, відірваному від команди. Вже почалися скарги на зверхню поведінку Рамоса. Можуть бути проблеми у стосунках між воротарями Навасом і Доннаруммою. Італієць, якого визнали найкращим гравцем літнього Євро, незадоволений статусом запасного. В команді багато альфа-самців.

Для розвитку командного футболу краще, щоб цей проєкт провалився. Не думаю, що він довговічний. Тому важливо досягти успіху вже нинішнього сезону.

Леон ВУРГАФТ, 36 років, журналіст інтернет-порталу ua-football.com

Зараз ви читаєте новину «Футболу вигідний провал цього проєкту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі