четвер, 02 вересня 2010 12:15

Фантазії фотографів про мешканців Шоколадного будинку покажуть на виставці "Так. Чи інакше"

Понеділок 6

"Не те місто назвали Ленінградом, - розповідає Марина із Запоріжжя. - Центральний проспект Леніна закінчується парком Леніна з пам"ятником Леніну на площі імені Леніна. Пам"ятник рукою вказує на Дніпрогес імені Леніна, за яким із порту імені Леніна на березі озера Леніна - воно ж водосховище - видно острів Леніна. Причому Ленін у Запоріжжі ніколи не був".


310 років від заснування Запоріжжя


Вівторок 7

Фантазії фотографів про мешканців Шоколадного будинку покажуть на виставці "Так. Чи інакше". Тут мешкали купець Семен Могильовцев, більшовик Християн Раковський, академік Микола Макаренко, розташовувалися товариство "БОКС" і Палац одружень. Нещодавно відкрили курильну кімнату, де за легендою була розкішна ванна Лазаря Кагановича.


Фотовиставка "Так. Чи інакше"

5 - 14 вересня, Київ, Шоколадний будинок, вул. Шовковична, 17/2


Середа 8

Щосекунди у світі купують 30 пляшок напою. Найактивніше його споживають в Індії - 600 мільйонів літрів на рік. У Франції щомісяця продають більше віскі, ніж коньяку.


Фестиваль пива й віскі

Швеція, Стокгольм, Factory Nacka Strand, Augustendalstorget 6


Четвер 9

"Індійські брахмани вважають, що в Африці люди народжуються, аби виховати почуття ритму. В Індії - аби вирости духовно. А Росія - країна, де народжуються істоти, які раніше були демонами, - каже соліст рок-гурту "Акваріум" Борис Гребенщиков, який замолоду захоплювався буддизмом. - Зазвичай демони зациклені лише на собі. А народжуються тут, щоб навчитися думати про тих, кому потрібна будь-яка допомога. Таких тут чимало".


Концерт гурту "Акваріум"

21.00, Київ, клуб Docker Pub, вул. Богатирська, 25


П"ятниця 10

"Одружувалися швидко, смішно. Після місцевого РАГСу напилися ігристого, пустували, фотографувалися. Він читав мені Маяковського вголос на даху будинку, - згадують в інтернеті тогорічні пригоди, пов"язані з фестивалем "Джаз Коктебель", двоє киян. - І перша шлюбна ніч у нас була в потязі. Навіть полки не поруч, а на які вдалося придбати квитки. І до біса закордонний "олінклюзів". Ми їдемо до Коктебеля знову!"


Фестиваль "Джаз Коктебель 2010"

9 - 12 вересня, Крим, Коктебель


Субота 11

Фестиваль "Осінні сни" триватиме з вечора до ранку У програмі: перегляд фільмів на ліжку з горою подушок просто неба, примірка ангельських крил, конкурс на найкраще фото в піжамі, казки й солодке на ніч. Вхід 40 гривень, із подушкою - 35 гривень, у піжамі - 30 гривень, із диваном - безкоштовно.


Фестиваль "Осінні сни"

17.00, Запоріжжя, подвір"я Будинку ім. Макса Гранта, вул. Перемоги, 4


"Мені догодити дуже важко, - сказала російська співачка Земфіра. - Я не задоволена музикантами, собою, не задоволена публікою. Мені здається, що слухачі могли би бути активнішими й любити більше". Квитки на її столичний концерт почали продавати за два місяці до виступу. Ціна найдешевших - 400 гривень.


Концерт Земфіри

20.00, Київ, Crystal Hall, Дніпровський узвіз, 1


Неділя 12

"Українські дрібушечки, підняті на пуанти", - так писали про один із перших українських балетів "Лілея" в серпні 1940-го. За основу лібрето взяли твори Тараса Шевченка "Русалка", "Утоплена", "Княжна", "Відьма". Лейтмотивом "Лілеї" композитор Костянтин Данькевич обрав мелодію улюбленої Шевченкової пісні "Ой, зійди, зійди, ти, зіронько та вечірняя". Про закони творчості Данькевич казав: "Брехня в музиці - це сифіліс".


Балет "Лілея" в постановці Михайла Дутчака, музика Костянтина Данькевича, лібрето Всеволода Чаговця за творами Тараса Шевченка

12.00, Львів, Театр опери та балету ім. Крушельницької, просп. Свободи, 28

Зараз ви читаєте новину «Фантазії фотографів про мешканців Шоколадного будинку покажуть на виставці "Так. Чи інакше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі