вівторок, 30 травня 2017 20:51

Є тренери для вирішення тих чи інших завдань. Конте під силу більшість

Італійський тренер 47-річний Антоніо Конте у перший сезон роботи зробив "Челсі" чемпіоном Англії. Команда розпочала чемпіонат із поразки "Арсеналу" – 0:3. Тренер перейшов на схему з трьома захисниками, і лондонці здобули 13 перемог поспіль.

Раніше Конте тричі підряд виграв чемпіонат Італії з "Ювентусом". На Євро-2016 очолював команду своєї країни. Вона ­дійшла до 1/4 фіналу, де поступилася чемпіонам світу, німцям, у серії пенальті

Який потенціал у Конте і "Челсі"?

– В успіху лондонців є кілька складових, – каже 26-річний Іван ГРОМИКОВ, оглядач англійської прем'єр-ліги на сайті sportarena.com. – Перше – сильний склад. Друге – команда не грала в єврокубках, рано вилетіла з Кубка ліги. Всі сили кинула на чемпіонат Англії. Це дозволило чітко визначити основу. Ротація складу необхідна, коли виступаєш на кілька фронтів. "Челсі" грав у ощадливому режимі – без серйозної втоми і травм.

Чим гра під керівництвом Конте відрізняється від того, що було за його попередника Жозе Моуріньйо?

– Суттєвих відмінностей нема. Гра не заворожує. Вона – на результат. Проте "Челсі" дає мінімум шансів супернику поблизу своїх воріт, а біля чужих діє дуже ефективно. Чемпіон Англії – найрезультативніша команда прем'єр-ліги.

Автор: REUTERS
  Антоніо Конте тричі виграв чемпіонат Італії з ”Ювентусом”. Нинішнього сезону посів перше місце в англійській прем’єр-лізі, працюючи з лондонським ”Челсі”. Чвертьфіналіст Євро-2016, тренував збірну Італії
Антоніо Конте тричі виграв чемпіонат Італії з ”Ювентусом”. Нинішнього сезону посів перше місце в англійській прем’єр-лізі, працюючи з лондонським ”Челсі”. Чвертьфіналіст Євро-2016, тренував збірну Італії

Яке значення мала зміна схеми гри команди під час сезону?

– У ній найкраще розкрилися флангові футболісти – Маркос Алонсо та Віктор Мозес. Надійнішим став центр поля з опорниками Канте і Матичем. У три захисники діяли й інші команди. Але то були короткочасні рішення. Конте ж готувався до цієї схеми влітку, награвав її. Однак схема не виграє чемпіонат. Виник чудовий зв'язок між тренером і гравцями.

27 травня "Челсі" розіграє з "Арсеналом" Кубок Англії. У кого шанси вищі?

– Безумовно, у "Челсі". Тактично Конте готовий до будь-якого суперника. "Арсенал" часто грає, як вийде.

Чи залишиться Конте в команді на наступний сезон?

– Думаю, так. Йому підвищать зарплатню (9 млн євро на рік замість нинішніх 6,5 млн. – Країна). Ним цікавиться італійський "Інтер". Але Антоніо використає це у своїх інтересах. Вимагатиме посилення складу. Потрібні нападаючий, різноплановий півзахисник і центральний оборонець.

Чому Конте провалювався з "Ювентусом" у Лізі чемпіонів – не вийшов із групи в останньому сезоні в Турині?

– Таке трапляється. "Манчестер Юнайтед" під керівництвом Алекса Фергюсона також припиняв боротьбу в груповому турнірі. Потім визрів і виграв його. "Ювентус" теж визрів. Але вже після того, як Конте пішов.

Нинішній "Челсі" має найбільші шанси з-поміж інших англійських клубів досягти успіху в Лізі чемпіонів. Щодо внутрішніх змагань, то головним фаворитом наступного чемпіонату буде, скоріше за все, "Манчестер Сіті". Далі – "Челсі".

Конте зараз – найкращий тренер світу?

– Він у розквіті сил, у нього багато енергії. Цим відрізняється від Моуріньйо чи Венгера. Є тренери для вирішення тих чи інших завдань. Конте під силу більшість.

Зараз ви читаєте новину «Є тренери для вирішення тих чи інших завдань. Конте під силу більшість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі