четвер, 10 березня 2011 16:05

Для всіх, кому цікаво, - я живий

14 ПОНЕДІЛОК

"Мені дорікають, що я заробляю на графіті, - каже одеський художник, який називає себе Apl315. Ім'я й обличчя приховує. - Деякі галеристи пропонували купити списаний вагон, щоб я розфарбував. Але якщо поставити його в галереї, графіті не працюватиме. Наприклад, нещодавно друзі подорожували Іраном і побачили один із тих, що я розфарбував у Одесі. Тобто я сиджу, а мої кількасот вагонів ганяють по всьому світу".

 

Виставка Apl315 "Кафедра безхребетних".

Одеса, Галерея "ХудПромо", вул. Жуковського, 6

 

15 ВІВТОРОК

"Восени потрапив на виступ донецького гурту DOK. Вразило так, що запропонували хлопцям зіграти з нами на ювілейному концерті в Москві, - каже Антон Слєпаков, фронтмен гурту "...иДМГ". - Давно не бачив команди, яка так потужно звучала б наживо. Востаннє - на початку 2000-х, коли приїздили Red Snapper".

2009-го перший альбом DOK увійшов до 20 найкращих дисків року за версією російського музичного журналу Fuzz.

 

Виступ гурту DOK

20.00, Київ, арт-клуб "44". вул. Хрещатик, 44-Б

 

16 СЕРЕДА

"Для всіх, кому цікаво, - я живий", - написав мандрівник Максим Кідрук у блозі, коли  опинився в Каїрі під час нещодавнього повстання. Нова його книжка "Навіжені в Мексиці"- роман про пригоди українських шахраїв Макса й Тьоміка. Головне правило виживання у скрутних ситуаціях від письменника - утікай чимшвидше, не озираючись. Вага його наплічника з ноутбуком і біноклем зазвичай не перевищує 7 кілограмів.

 

Презентація книжки Максима Кідрука "Навіжені в Мексиці"

18:00, Київ, книгарня "Є", вул. Лисенка, 3

 

17 ЧЕТВЕР

У V столітті покровитель Ірландії, Святий Патрик, навернув до християнства місцевих язичників. Він використовував трилисник конюшини як християнський символ Святої Трійці. Досі там вважають: хто не носить на одязі листок цієї рослини, той не може називати себе ірландцем.

 

Фестиваль ірландського кіно IRISHFEST. 17-23 березня

Київ, кінотеатр "Жовтень", вул. Костянтинівська, 26

Одеса, кінотеатр U-Cinema, Французький бульвар, 3

Харків, кінотеатр "Боммер", вул.Полтавський Шлях, 6

Донецьк, кінотеатр "Кінопалац-Звездочка", вул. Університетська, 57

Львів, кінотеатр "Кінопалац". вул. Театральна, 22

Севастополь, кінотеатр "Україна", вул. Леніна, 35

 

18 П'ЯТНИЦЯ

"Мій дід, Аркам Кореєв, - справжній мусульманин, - каже 53-річний соліст гурту "ДДТ" Юрій Шевчук. - Мати, Фаїна Аркамівна Гарієва, православна. А батько,  Шевчук, - українець, із козаків. Я теж прийняв православ'я. Молюся щоранку і щовечора. Читаю "Отче наш" і молитву Божій Матері - вони дуже музичні".

 

Концерт гурту "ДДТ"

19.00, Київ, Національний палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

 

19 СУБОТА

Автор пісень "Под музыку Вивальди", "Собака бывает кусачей", "Александра" композитор Сергій Нікітін закінчив фізичний факультет МДУ. 1976-го влаштував концерт на хімфаці рідного університету. У штативах затиснули лижні палиці, до них хімічними лапками прикріпили мікрофони. Посеред концерту радисту Сергієві Веселому здалося, що мікрофон Нікітіна стоїть неправильно. Він виліз на сцену і довго підправляв імпровізовану стійку. Через 15 секунд конструкція завалилася і вдарила виконавця по лобі. Потираючи чоло і стримуючись від інших висловів, Нікітін сказав: "Краще - ворог хорошого..."

 

Ювілейний вечір Тетяни і Сергія Нікітіних

19.00, Київ, Будинок офіцерів, вул Грушевського, 30/1

 

20 НЕДІЛЯ

"Музика - як розмова: один говорить, інший перебиває. Та добре, що можна балакати одночасно", - каже польський контрабасист Марчін Ненко. На інструмент заробив у Норвегії. Туди поїхав зі своєю колишньою командою, що розпалася після 4 тисячі кілометрів мандрівки. Назва нинішнього гурту Марчіна - Ch?opcy kontra Basia, тобто "Хлопці проти Басі". Кажуть, вокалістка Бася сама співала би фолк, хлопці без неї грали би джаз.

 

Виступ польського гурту "Ch?opcy kontra Basia"

18.30, Вінниця, Обласна Філармонія, Хмельницьке шосе, 7

Зараз ви читаєте новину «Для всіх, кому цікаво, - я живий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі