четвер, 12 вересня 2019 13:51

День сурка

У грудні 2003-го перед вирішальним матчем групового турніру "Динамо" – "Інтер" ширився такий анекдот. "Динамо" програє 0:1. За хвилину до фінального свистка нападник киян Максим Шацьких виходить один на один із голкіпером "Інтера" Франческо Тольдо, обігрує його фінтом і свідомо б'є повз ворота.

  Сергій ДЕМЧУК
Сергій ДЕМЧУК

Такий гумор у Києві викликало те, що за нічийного рахунку з групи виходили лондонський "Арсенал" і московський "Локомотив". І Шацьких мав промазати саме для того, щоб не випустити росіян із групи. В реальності все відбулося майже так само. Окрім того, що "Динамо" таки забило. На 68-й хвилині італійці відкрили рахунок, а на 85-й бразилець Діого Рінкон влучив. Кияни пропустили москвичів до 1/8 фіналу, а самі посіли останнє місце, хоча у разі перемоги над "Інтером" мали б місце "Локомотива".

То була остання гра Олексія Михайличенка в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Уже влітку Ігор Суркіс звільнив його за домашню поразку від турецького "Трабзонспору". Потім не раз в інтерв'ю казав, що шкодував через це рішення й відчував провину перед тренером. Адже зараз про те, що "Динамо" в останньому матчі групового турніру матиме шанси на вихід із групи Ліги чемпіонів Ігор Михайлович може тільки мріяти.

Регрес клубу за ці роки важко не помітити. І що далі, то гірше. 0:8 від "Челсі" навесні ми пам'ятатимемо ще довго. Те, що "Динамо" потрібне свіже дихання, не сумніваються й фанати. На матчі з "Олімпіком" вони вивісили банер із написом "День сурка?". І намалювали граблі, на які керівництво клубу щоразу наступає.

Зараз ви читаєте новину «День сурка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі