четвер, 20 січня 2011 12:27

Чи зверталися ви до ворожок?

Нардепи-комуністи пропонують вилучити з державного класифікатора професій ворожок, хіромантів та екстрасенсів. Інакше, вважають, ці фахівці вимагатимуть запровадити дипломи державного зразка та відповідні спеціальності у вищих навчальних закладах.

- Буде абсурдом, якщо провідні вузи готуватимуть ворожок, хіромантів та екстрасенсів. Замість видавати дипломи математиків і фізиків, - каже депутат Євген Царьков.

Ми запитали читачів: чи зверталися вони коли-небудь до ворожок, хіромантів, астрологів?

П'ять років тому сестра верталася з дівчатами з дискотеки. Одна дала Тані потримати сумку, сама пішла в туалет. Наступного дня дільничний забирає сестру, ніби вкрала телефон знайомої. Пішли з мамою до ворожки. Потасувала карти хвилин із 10, каже: сестра не винна - дівчина забула телефон у коханця. Порадила не метушитися - налагодиться. За два тижні дівчина забрала заяву. Вірю ворожкам. Може, не всі, але деякі щось знають.

Олена ОЛЕСЬ, 25 років, менеджер із продажу, Луцьк

Зверталися до астролога, коли зник безвісти близький родич. Випивав, але завжди вертався додому. А якось не прийшов. Сказала: живий, шукайте у в'язницях. Майже всі обійшли - нема. Хоча сусіди бачили, як його заштовхали в міліцейську машину. З того часу минуло три роки. Зверталися до учасника програми "Битва екстрасенсів". Але хотів 1200 гривень за 20 хвилин прийому. І попередив: за один сеанс нічого не зробить.

Сергій ГОНЧАР, 45 років, водій маршрутки, Житомир

Боюся гадань, до ворожки не піду. 30 років тому з чоловіком переїжджали жити з Росії до України. У купе їхала циганка. Дивилася на мене весь вечір, а я пильнувала, аби речі не вкрала. На ранок видала: матиму п'ятьох дітей, але перша принесе мало радості. Не повірила, бо планували лише одну. Перша дитина через вісім місяців після народження померла. А дітей у мене - четверо.

Ніна АБРАМЕНКО, 53 роки, домогосподарка, Хуст Закарпатської області

Не вірю ворожкам. Знайома часто ходила до "бабки", так називала місцевого екстрасенса. Питала навіть, якого кольору машину купити. Усе життя мріяли з чоловіком про червону або білу іномарку. Бабка сказала брати темно-синього "жигуля", бо на інших потраплять в аварію. Послухалися. За якийсь час сталося ДТП.

Яна МАРКОВА, 31 рік, продавець, Дніпропетровськ

Подружка ходила до ворожок ледь не щомісяця. Казали їй: у такому-то році зустрінеш долю, вийдеш заміж. Зустріла чоловіка, запропонував жити разом. Він працював за кордоном, то треба було їхати з України. А подруга побоялася. Не поїхала, бо думала, що раз він - її доля, то ніде не дінеться. Чоловік зустрів іншу, одружився. Ворожка сказала, що подруга прогадала долю, бо часто ходила до бабок. Пояснила: вони беруть інформацію, а назад її покласти можуть не всі. Тому доля й порушується.

Жанна ЛЕВЧЕНКО, 32 роки, кулінар, Одеса

Чотири роки тому почала раптом набрякати правиця. Спершу це минало, потім не могла нею навіть виделку стиснути й підняти. Обійшла силу-силенну лікарів, здала аналізи, лікувалася. Ночами не спала - болі пекельні. Нарадили одну тітоньку. Вичитала наді мною молитву, вилила віск. Я ніколи в це не вірила. Але за півгодини змогла стиснути руку в кулак. Мене це шокувало. Більше рука не боліла.

Тетяна КРАСОВСЬКА, 21 рік, поліграфіст, Львів

Зараз ви читаєте новину «Чи зверталися ви до ворожок?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі