середа, 30 січня 2019 09:32

"Антонов" відновить виготовлення вантажних літаків Ан-124 "Руслан"

Четвер, 17 січня, 21:45

У Галицькому районному суді Львова починається слухання у справі журналістки 59-річної Олени Бойко. Її звинувачують у пропаганді проти України й закликах до зазіхання на територіальну цілісність. Залишають за ґратами на 60 діб.

– Погоджуюся, – говорить Олена Бойко про арешт. – У в'язниці безпечніше. ФСБ і СБУ співпрацюють щодо видачі людей, яких розшукують в Україні.

Напередодні її затримали в Харкові працівники Служби безпеки. В Україну депортували з Росії за порушення правил в'їзду і режиму перебування. Жила там три роки.

Олена Бойко із 2004-го була членом Комуністичної партії. Працювала на сайті "Галицький яструб". Із колегою Романом Богвелішвілі писали про необхідність створити в Україні так звану Галицьку автономію. У липні 2015-го обох затримувала СБУ. Бойко вдалося виїхати на окуповану частину Донбасу. Звідти – у Росію. На московських телешоу критикувала українську владу. Підтримувала окупацію Криму.

– Людина, яка скоїла злочин проти України, буде за ґратами, – каже речник управління СБУ Львівщини Олег Александров

Автор: Сергій Cтаростенко
  Люди купаються у Дніпрі на Оболонській набережній у Києві, 19 січня. Ополонку у вигляді хреста напередодні вирубали рятувальники. Водолази перевірили дно. Міський голова столиці Віталій Кличко цього дня пірнав у річку в урочищі Наталка. Із ним купалися 30 мерів інших міст
Люди купаються у Дніпрі на Оболонській набережній у Києві, 19 січня. Ополонку у вигляді хреста напередодні вирубали рятувальники. Водолази перевірили дно. Міський голова столиці Віталій Кличко цього дня пірнав у річку в урочищі Наталка. Із ним купалися 30 мерів інших міст

А в цей час:

Полтавець 34-річний Олександр Даценко прикладає заморожену курку до коліна на правій нозі. Шкіра на ньому посиніла. Нога набрякла.

Чоловіка збила машиною дружина 30-річна Ольга.

– Їздили ввечері у супермаркет. Я був за кермом. Коли повернулися додому, жінка попросила заїхати в гараж. Не має прав, але хоче їх отримати. Вчу їздити, – розповідає Олександр. – Став перед автівкою і крикнув, щоб повільно заїжджала. Потроху відходив углиб гаража. В якийсь момент Оля перетиснула педаль газу – й авто різко дало вперед. Відскочив, але у праву ногу бампером заїхало солідно. Впав. Дружина – у сльози. А в мене перша думка про перелом. Зумів підвестися й дошкандибати в хату. Впав на диван. З болем, але ногу зігнув. Зрозумів, що це сильний забій. Завтра візьму на роботі відгул.

– Ненормальна! Отак споганила відпустку! – кричить харків'янин Ілля Коломієць, 26 років, на дівчину 24-річну Марину. Пара живе разом півроку. Мешкають у двокімнатній квартирі хлопця в Холодногірському районі міста. Дісталася від прабаби.

– Я тобі не жінка й нічого не винна, – Марина зачиняється в кімнаті.

– Працюю програмістом. Тиждень тому взяв відпустку до кінця січня й поїхав до тітки в Одесу. Марину не відпустили з роботи. Вона – касирка на нічних змінах у супермаркеті, – розповідає Ілля. – Із 14 числа перестала відповідати на дзвінки. Потім вимкнула мобільний. Дзвонив друзям, аби з'їздили на квартиру й перевірили, чи з нею все добре. Їм не відчинили. Купив квиток до Харкова. Зайшов щойно у квартиру, а вона спить. Почала кричати, що перед цим мала три нічних зміни поспіль. А телефон сів. Безвідповідальна. Не подумала, що я переживаю.

В Австрії 2019-й оголосили роком України. Пройдуть дні української культури в містах і селах.

Українцям дозволили до 14 квітня не платити за візу для в'їзду в Таїланд – за умови перебування в країні не більше 15 днів. Зазвичай за візу стягують близько $60.

Державне підприємство "Антонов" до кінця року відновить виготовлення вантажних літаків Ан-124 "Руслан". Їх перестали випускати 15 років тому через брак коштів на комплектувальні. Нині їх погодилися постачати міжнародні компанії. У світі 55 таких літаків. Перевозять по 120 т вантажу.

Цьогоріч вартість квитків на потяги зросте на 24%. Із 1 квітня подорожчають на 12%. На стільки ж – із 1 жовтня.

Україна цього року почне серійне виробництво реактивної системи залпового вогню "Вільха". Це модернізована версія системи "Смерч". Комплекс оснащений системою самонаведення і вражає цілі на відстані 120 км.

  Facebook обмежить публікацію політичної реклами в Україні, Індії, Нігерії та країнах Євросоюзу, де цього року заплановані вибори. Так хочуть скоротити кількість неправдивих новин і пропаганди. Піар про наших політиків зможуть розміщувати тільки рекламодавці з України.  ”Якщо Facebook – це загін для овець, то там повинні з’явитися ті, хто стриже вовну”, – впевнений художник Володимир Казаневський
Facebook обмежить публікацію політичної реклами в Україні, Індії, Нігерії та країнах Євросоюзу, де цього року заплановані вибори. Так хочуть скоротити кількість неправдивих новин і пропаганди. Піар про наших політиків зможуть розміщувати тільки рекламодавці з України. ”Якщо Facebook – це загін для овець, то там повинні з’явитися ті, хто стриже вовну”, – впевнений художник Володимир Казаневський

На медкомісії в Тернополі познайомився з жінкою, в якої хвора дитина. Розповіла, як опублікувала в соцмережі пост про збір коштів на операцію. Їй зателефонував невідомий і згодився допомогти. На зустріч прийшов інший чоловік. Переглянув медичні документи і дав 100 тисяч доларів готівкою. Не представився. Попросив не шукати.

Ігор КАЧМАРСЬКИЙ

Увечері гуляли з дівчиною в парку. Побачили, як на стовпі в зашморгу висить чоловік. Кинувся до нього, витягнув голову з петлі. Почув, що дихає. Викликали "швидку". Коли поклали на ноші, він отямився. Кричав: "Відпустіть мене!"

Орест ДМИТРОЦА

Працюю фельдшером на "швидкій". Виїхали на хутір до літнього чоловіка, в якого був напад астми. За 5 кілометрів до його дому машина застряла у снігу. Подзвонили опікунові. Виїхав за нами кіньми, запряженими у сани. Пересіли й поїхали рятувати пацієнта.

Оксана ПАСІЧНИК

"Окуповані частини Донбасу реально повернути протягом п'яти років. Ми зайдемо, проведемо невелику зачистку, і все стане на свої місця. З Кримом важче. Воєнна операція проти військової бази Росії – це занадто великі втрати. Але Росія як імперія обов'язково розвалиться. І ми просто заберемо півострів", –

Дмитро ЯРОШ, народний депутат

29 шпигунів інших країн затримала Служба безпеки України 2018 року. Також 11 українців, які працювали на Росію

17,2 мільйона гривень допомоги виплатила торік Україна 77 родинам політв'язнів і військовополонених у Росії

69 українських кінострічок презентують 2019-го. Зокрема 19 телесеріалів. Торік зняли 35 ­фільмів

"Українці шкодують, що тисячі громадян виїжджають за кордон. Але на початку ХХ століття в США поїхала п'ята частина Швеції. І це допомогло нашому розвитку. Емігранти почали писати додому про те, як американці ведуть справи у сільському господарстві, політиці. Як працює їхнє громадянське суспільство. Зв'язок зі світом відкриває великий доступ до інших людей та їхніх ідей", – Юхан НОРБЕРГ, шведський економіст

З тіньовими російськими грішми в Україні не борються

Не можна ігнорувати вплив російських грошей на президентських і парламентських виборах в Україні. З тіньовими ресурсами Москви немає належної боротьби.

2016 року зламали електрон­ну скриньку радника президента Росії Владислава Суркова. Там була інформація про фінансування Росією партій на місцевих виборах в Україні 2015-го. Правоохоронці на це жодним чином не відреагували. Про резонансні розслідування ми не чули, хоча у тому листуванні назвали конкретні регіони.

Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор виборчих програм

Громадянської мережі "Опора"

Ломбард виграє конкуренцію в банку

Маємо на підприємстві проб­леми зростання через брак обігових коштів. Звернулися в найбільший – державний – банк України. За програмою "Кредитування успішного бізнесу" надають позику в еквіваленті до 20 тисяч доларів із початковим відсотком 21,6 річних і завершальним – на залишкову суму в 12-му місяці – близько 260 відсот­ків річних.

Я ніколи не вклав би й копійки в "успішний бізнес", який погодився на ці відсотки. Це – потопельники. Тому й бізнес досі в нас напівбандитський, бо напівкримінальний ломбард успішно виграє конкуренцію в "системного банку".

А тепер розкажіть мені, як "українські менеджери- невдахи" не вміють конкурувати з поляками й італійцями за робочу силу.

Олександр СОСНИЦЬКИЙ, ветеран АТО, підприємець

 

Подруга зустрічається з марокканцем. Перед Новим роком сказала, що свято у неї асоціюється з апельсинами. Наступного дня на подвір'я її приватного дому кур'єри двома машинами доставили 30 ящиків цитрусових. Роздавала їх друзям і знайомим. 10 ящиків відвезла в дитбудинок.

Валерія, 28 років

Уперше авокадо спробував позаторік. За 5 хвилин піднялася температура і почало напухати обличчя. Стало важко дихати. Батько відвіз у лікарню, поставили крапельницю. Виявилося, у мене сильна алергія на цей фрукт.

Олексій, 32 роки, Харків

На Миколая подарували дитині собаку. Самі ж із дружиною збиралися на відпочинок у Єгипет. За день до вильоту виклав закордонний паспорт на стіл у вітальні й пішов на роботу. Увечері знайшов його згризений псом. Відпустку скасували.

Ігор, 40 років, Тернопіль

Знайому звільнили з роботи. Ні з ким було залишити сина, і вона привела його в офіс. Дитина розмалювала контракт, що лежав на столі. Начальник оскаженів. Вигнав без відпрацювання двох тижнів.

Вікторія, 30 років,

Хмельницький

Зараз ви читаєте новину «"Антонов" відновить виготовлення вантажних літаків Ан-124 "Руслан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі