вівторок, 04 грудня 2012 17:56

Афіша 10 - 16 грудня

10 понеділок

"Сучасні шахраї занадто "розцяцьковують" підробки Фаберже. Особливо американці, – каже російський експерт з антикваріату Сергій Короневський. – Підозри має викликати нав'язливий імперський декор – безліч двоголових орлів і діамантів. Насправді майстер керувався принципом "нічого зайвого". Його ознаками були вишуканий смак і лаконізм".

Великий антикварний салон

6–16 грудня, Київ, Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 10–12

11 вівторок

"Вважаю, що у "Служницях" повинні грати чоловіки.

Саме чоловіки", – сказав

про свою п'єсу французький письменник Жан Жене. 1947 року він відвідав прем'єру постановки у паризькому театрі "Атене". Жене не сподобалося, що жіночі ролі виконували акторки, до того ж вродливі. У Росії "Служниць" поставили через 41 рік. Режисер Роман Віктюк запросив до вистави тільки акторів-чоловіків.

13 четвер

"Ада, як і раніше, поринула в італійські опери, Россіні, Верді, Леонкавалло, Доніцетті, Пінцетті. А також Моцарт, Моцарт, Моцарт, який насправді мусив бути італійцем, ну хоч би наполовину. Німкені, особливо з півдня, страшенно люблять італійців. Вони кінчають від самих тільки італійських імен, особливо подвійних або потрійних. Так відбуваються непорочні зачаття. Так народився Моцарт, великий власник мого серця", – роздумує герой роману Юрія Андруховича "Перверзія" Стас Перфецький.

Вечір італійської музики

18.30, Сімферополь, Кримська філармонія, вул. Пушкіна, 3

14 п'ятниця

Капці сняться до невдалого роману чи ризикованої інтриги. У вас може закохатися одружений чоловік, що принесе смуток або закінчиться скандалом.

Відкриття арт-кафе "Тапо4ки"

18.00, Одеса, арт-кафе "Тапо4ки", вул. Дворянська, 13

15 субота

"Якби Анна Ахматова чула тексти наших пісень – сміялася б так, що з її келиха шампанське вихлюпувалося б. ­Кожна пісня – звіт перед самим собою,

розмова з дядьком у дзеркалі, який голиться, – каже лідер гурту "Бумбокс" 32-річний Андрій Хливнюк. Він розповів про походження пісень гурту.

"Вахтерам". "Написана від повноти почуттів. Це – історія кохання. Є така дівчина, звуть її Яна. Був дуже закоханий у неї. Жила в багатоповерхівці, де при вході в під'їзд завжди сиділи чергові вахтери. І кожного разу пояснював цим дурнуватим вахтерам, куди я йду. Ну, куди може йти хлопець о першій ночі з пляшкою шампанського і квітами? Тупо таке питати. Тим паче, якщо я вже 200 разів туди ходив, номер квартири давно знають".

"ТНТ"- "Синяя рыжая девочка". "Якщо серйозно – пісня про те, що слабоалкогольні напої знищують молодь. А якщо несерйозно, то якось їхали на студію й саме дорогу переходила дівчина. І так вона нас вразила, що поки доїхали – пісня була готова".

"Ким були". "Скоріше таки залишилися тими, ким були. Але не в усьому. По-перше, погладшали. По-друге, постаршали. На багато чого дивимося ширше, ніж у 20 років. У групі майже не сперечаємося. Тут ­панує тяжкий феодалізм – є головна людина, яка каже що всім ­робити, і вони роблять. І ця людина – не я" (йдеться про продюсера гурту Олексія Сагомонова – "Країна").

"Піддубний Микола". "Не Іван, а саме Микола. Це трагікомічний персонаж із 1990-х – сільської, районної чи навіть київської дискотеки. Чувак-трудар, з армії повернувся – і прийшов на діскач".

"Почути". "Написав у потязі, у плацкартному вагоні. Спробуйте якось напи­сати пісню, коли з одного боку горланить дитина, а з іншого – хропе дід".

Концерт гурту "Бумбокс"

19.00, Київ, нічний клуб StereoPlaza, вул. Кіквідзе, 17

16 неділя

"Ваш тихий, милый Каменград я покидать совсем не рад", – написав Олександр Пушкін на берегах однієї з книжок бібліотеки декабристів із родини Давидових. Вони жили в маєтку в місті Кам'янка, сучасна Черкащина. Російський поет сюди приїздив двічі, гостював майже чотири місяці. У Кам'янці закінчив поему "Кавказький бранець". Любив ходити на народні гуляння, ярмарки, записував старовинні пісні. Також у садибі Давидових не раз гостював композитор Петро Чайковський.

Дострокові вибори мера Кам'янки

м. Кам'янка, Черкаська обл.

Зараз ви читаєте новину «Афіша 10 - 16 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі