середа, 24 жовтня 2012 18:36

53% жителів України мають надмірну вагу

Субота, 20 жовтня, 18.21

– Іде, іде, сюди! – фотограф, кучерявий хлопець років 25, кличе до бокових дверей Національної опери колег. Їх біля центрального входу в холі зібралося близько двох десятків – чекають на приїзд екс-президента 58-річного Віктора Ющенка. Заради нього вже на 20 хвилин затримують церемонію відкриття 42-го кінофестивалю "Молодість".

Віктор Андрійович приїжджає зі старшою донькою Віталіною й прес-секретарем Іриною Ванниковою. Зо 3 хвилини фотографуються з головою кінофестивалю Андрієм Халпахчі.

– Хто, на вашу думку, із світових акторів міг би вас зіграти в кіно? – запитує телеведуча Катерина Осадча.

– Я ще живий, ще сам граю свою роль, – каже тихо Віктор Ющенко.

Прямує в партер, де сідає у восьмому ряді.

Цьогоріч на "Молодості" показують понад 250 фільмів. У конкурсі за головний приз – "Скіфського оленя" – змагатиметься стрічка про українських емігрантів у Німеччині "Істальгія" Дар'ї Онищенко. Фестиваль триватиме до 28 жовтня

А в цей час:

Киянин 37-річний Ігор Баядер роздивляє­ться золоті монети, що випали зі старого крісла. Він приїхав навідати свою бабу ­Надію, що живе в селі Якушенці Вінницького району.

– Це крісло я знайшов на смітнику ще влітку, – розповідає. – Викинув хтось із багатих, що побудувалися на нашій вулиці. Воно цілком пристойне, лише трохи потерлася тканина. Вирішив перетягнути його.

Баядер позичив у товариша меблевий "пістолет" і купив 4 м бордової тканини.

– Уже майже закінчив обшивати одну зі сторін, коли об підлогу щось дзенькнуло. Не побачив нічого. Потім чую вдруге. Став обдивлятися, а в поролоні всередині крісла монети царські. Всього десяток було. На лицьовому боці зображено двоголового орла і є написи "5 рублів" та рік випуску "1898". На іншому боці зображення царя Миколи ІІ і напис "Божию милостию император и самодержец всероссийский".

У понеділок Ігор здасть монети в столиці. Кожна заважить 4,3 г золота 890-ї проби. За все отримає 12 тис. грн.

– За ці гроші зробимо ремонт у кухні та підведемо бабі воду. Також встановлю бойлер. Крісло залишимо на пам'ять.

55-річний Валерій Рибченко хапає з підлоги лома. Щосили б'є по стелі дачного будинку в селі Сапожине під Полтавою. Там під ізоляційною плівкою бігає миша.

– Ця тварюка вже місяць допікає. ­Утеплив дах, так вона за ніч у ньому дірку ­зробила. Бігає туди грітися. В хаті зжерла все. ­Роздуло так, що в кулак не візьмеш. На мишоловки не реагує. Вчора насипав отруєного зерна, так вона і його зжерла. Мала здох­нути за 2 години, а їй хоч би що. Мутант, нічого її не бере.

– Та це, може, вже й не вона, – каже ­дружина Людмила Кузьмівна. – Мишей цього року більше, ніж торік. Лізуть у дім, бо вечори вже холодні. Моя бабуся казала, що це до ­теплої зими з відлигами.

Що робили минулого тижня в міліції

17 жовтня Централь­ний районний суд Сімферополя засудив до п'яти років ув'язнення п'ятьох працівників управління карного розшуку Криму, а також оштрафував кожного на 8,5 тис. грн. Позаторік і торік вони підкидали людям наркотики й, аби не порушувати кримінальну справу, вимагали гроші – від 500 грн до 48 тис. грн. Прокуратура вважає вирок надто м'яким, готує ­апеляцію.

16 жовтня у Вінниці кілька чоловіків закидали цеглою наряд міліції. Вони святкували день народження друга в кафе. Правоохоронців викликали працівники закладу, коли п'яна компанія почала шуміти. Один із міліціонерів видався відпочивальникам схожим на підозрюваного у вбивстві трьох охоронців столичного гіпермаркету "Караван" Яро­слава Мазурка. У відповідь міліціонери вистрелили в повітря. Найактивніший опір чинив іменинник. Його затримали. ­Чоловіку загрожує два роки ув'язнення.

 

В Одеській обласній лікарні звільнили санітарку, яка просила прем'єр-міністра ­Миколу Азарова підвищити медикам зарплату. Жінку змусили написати ­заяву про звільнення за власним бажанням. 9 жовтня, під час ­візиту глави уряду, в холі лікарні ­зібрали працівників ­закладу. ­Після ­виступу Азарова санітарка нагадала йому про низькі зарплати медиків.

Компанія Facebook відкрила представ­ництво в Польщі, що відповідатиме, зокрема, й за Україну. До його обов'язків належатиме продаж реклами і співпраця з розробниками. Це 10-й офіс соціальної мережі в ­Європі.

53% жителів України мають надмірну вагу, при цьому в кожного п'ятого – ожиріння, за інформа­цією порталу про здоров'я likar.info. Найтовстіші українці живуть у Донецькій, Полтавській і Херсонській облас­тях. Найстрункішими регіонами лікарі назвали Крим та Львівщину.

Під час огляду президентом Віктором Януковичем виставки на V Міжнародному інвестиційному саміті в Донецьку, інших його учасників не пропускали в зал. Серед тих, хто стояли під дверима, – ­міністр енергетики Юрій Бойко, мер Вугле­дара Алім Ширінський та син глави держави Олександр Янукович.

 

30 секунд мовчав президент Віктор Янукович на урочистій церемонії закладання фундаменту повітророзподільної установки в місті Єнакієве Донецької області 18 жовтня. Він забув назву французької компанії, що є інвестором будівництва найбільшого промислового комплексу в Україні. Син президента Олександр Янукович, мільярдер Рінат Ахметов, голова Адміністрації глави держави Сергій Льовочкін, віце-прем'єр Борис Колесніков майже хором відповіли, що фірма називається "Ер Лікід"

"Я не сказала правду журналістам один раз – у 2004 році в ­Івано-Франківську. Я розгубилася тоді й сказала: "Твердий, ­тупий предмет", – а повинна була прямо сказати, що в кандидата кинули яйце. Мені щиро жаль, що я не змогла тоді, чи не зуміла, знайти в собі мужність назвати речі своїми іменами".

Ганна ГЕРМАН, радник президента, про те, скільки разів брехала журналістам

 

 

Міністра внутрішніх справ запитують:

– Це правда, що перед ви­бо­рами для міліції закупили автозаки та водомети?

– Неправда, тому що їх купили не для міліції, а для народу.

Янукович виступає в Конгресі США:

– За чотири-п'ять років ми будемо жити краще, ніж у Німеччині, ніяких сумнівів.

Американці стурбовано:

– Що ви плануєте зробити з Німеччиною?

 

Зараз ви читаєте новину «53% жителів України мають надмірну вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі