четвер, 05 травня 2011 13:14

50 дівчат у святковому вбранні й на підборах проїхали центром Києва на велосипедах минулої осені

Понеділок 9

Отримати "Орден усмішки" можна, тільки випивши склянку лимонного фрешу усміхаючись. Це єдина у світі нагорода, яку дають за ініціативи дітей. Кандидатуру розглядає міжнародна комісія з 60 малюків. У лютому орденом нагородили вінничанина Петра Бойка - керівника ансамблю "Барвінок" та організатора хореографічного фестивалю "Барвінкове кружало". Цього року до Вінниці приїдуть близько тисячі дітей із Китаю, Туреччини, Латвії, Польщі, Росії. У програмі - похід на кондитерську фабрику "Рошен".

Гала-концерт міжнародного фестивалю "Барвінкове кружало"

19.00, Вінниця, театр ім. Садовського, вул. Театральна, 13

"Солдати навіть після бою не розлучалися зі зброєю. А я діставав огризок олівця і малював", - згадував художник Микола Жуков. У 1941-1944 роках він був фронтовим ілюстратором.

Виставка художніх і документальних експонатів Другої світової війни "Доземний уклін вам, переможці!"

Київ, Український дім, вул. Хрещатик, 2

Вівторок 10

"Це ж додуматися, знову відключити воду! Пропоную піти митися у фонтанах під Ратушею", - кажуть львів'яни. Із 10 травня, через гідравлічні випробування, в місті частково припинять подачу гарячої води.

Відключення гарячої води

Львів, Залізничний район

Середа 11

Дорожні знаки, що попереджають про п'яних пішоходів, з'явилися в румунському місті Печика торік. "Місто розташоване на трасі, де дуже жвавий рух. А вечорами городяни люблять відпочивати в барах, - каже мер Петру Анталь. - Ми привертаємо увагу водіїв, бо увагу пішоходів у такому стані привернути неможливо".

Старт міжнародної програми ООН "Десятиліття безпеки на дорогах"

Четвер 12

Євробачення і Євро-2012 в один рік не потягнемо. Тож нехай їде Міка Ньютон, - пише у своєму блозі Валентина з Луцька. - А от 2013-го не хотілося б знову посилати ляльку на конкурс. Таких там буде понад половина".

Пісенний конкурс Євробачення 10, 12, 14 травня

Німеччина, Дюссельдорф, Esprit Arena , вул. ЛТУ-Арена, 1

З африканськими косичками й пофарбованим у коричневе обличчям виступав художник Гаррі Зух на відкритті тогорічної виставки Fine Art Ukraine. Із ним співав репер Лаврентій у жовтогарячому балахоні. На виставку приїхав 71-річний фотограф Ришард Горовиць із Нью-Йорка. Вигляд наших митців його здивував: "Сини сказали: "Якби подібне зробили на виставці у США, їх убили б".

Мистецький форум Fine Art Ukraine, 12 - 22 травня

Київ, "Мистецький арсенал", вул. Лаврська, 12-14

П'ятниця 13

У 9 років російська співачка Пелагея записала народну пісню "Любо, браття, любо". Касета  випадково опинилася в наплічнику бійця Новосибірського ОМОНу. Він привіз запис у Чечню, який швидко став там хітом. Тепер Пелагеї - 24. Вона виконує народні пісні під супровід електрогітари й баяна.

Концерт російського арт-фолк гурту "Пелагея"

19.00, Київ, Центр культури та мистецтв НТУ КПІ, просп. Перемоги, 37

Субота 14

50 дівчат у святковому вбранні й на підборах проїхали центром Києва на велосипедах минулої осені. Їх супроводжували стільки ж юнаків у спортивних костюмах. "Хлопців ніхто не запрошував. Приїхали, бо чекали, що на підборах ми одразу попадаємо, - каже організатор велопробігу Ірина Бондаренко. - Із жодною цього не сталося. А от двоє хлопців упали, бо намагалися одночасно їхати і дівчат роздивлятися".

Велопробіг "ВелоПарад Дівчат"

11.55, Київ, вул. Хрещатик

Неділя 15

"Три роки тому чоловік покинув мене, бо закохався в молоду, - каже 45-річна менеджер київської страхової компанії Олена Грінченко. - Плакала днями й ночами. Подруги порадили записатися на консультацію до психолога. Я соромилася, але все ж пішла. Симпатичний лікар-психотерапевт зрозумів мене з першого погляду. Через півроку ми з ним одружилися".

Фестиваль психотерапії та мистецтва, 13-15 травня

Дніпропетровськ, вул. Чичеріна, 21, офіс 513

Зараз ви читаєте новину «50 дівчат у святковому вбранні й на підборах проїхали центром Києва на велосипедах минулої осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі