середа, 03 жовтня 2012 20:29

3% зарплати віддаватимуть українці за обов'язкове медичне страхування

Субота, 29 вересня, 20.41

– Зараз ми виконаємо пісню, яку присвятили Анні Герман, – оголошує зі сцени столичного палацу "Україна" керівник вокального секстету "Піккардійська терція" Володимир Якимець. "Ці співи фантастичні, мелодії містичні. За очі голубі – усе тобі" – на екранах показують фото польської співачки Анни Герман.

"Піккардійській терції" виповнилося 20 років. Ювілейний концерт у Києві триває 3 години. ­Разом із "Терцією" виступають гурти "Орфей" та ТНМК, Тарас Чубай, Павло Гудімов, Павло Табаков, Марічка Бурмака.

Руслана Лижичко виходить заспівати "Ой летіли дикі гуси" у маленькій чорній сукні. Темне волосся зібране у хвіст, на очі зачесаний довгий фарбований білий чуб.

– Дональде, моя зачіска присвячена тобі, – завертається до Володимира Якимця.

– З такою зачіскою тільки "Диких гусей" співати, – голосно коментує жінка з 11-го ряду.

На сцені встановлені шість високих екранів, що імітують вікна. Із кожною піснею зображення на них змінюється

А в цей час:

Черкаський кандидат у народні депутати 49-річний Леонід Даценко дивиться футбольний матч між "Чорноморцем" і "Металістом". П'є світле пиво "Оболонь".

– Щоб відволіктися, ввімкнув телевізора. ­Натрапив на футбол. ­Вирішив, що це найкраще заспокійливе після сьогоднішнього дня.

На поле вибігає одеський уболівальник і штовхає суддю. На фана накидаються міліціонери, скручують і ведуть до виходу.

– Ну, як ти відволічешся, – Даценко вимикає телевізор.

У п'ятницю Леонід Миколайович зустрівся з незнайомцем у кафе "Ерік". Той настійливо рекомендував опозиціонеру зняти канди­датуру. ­Казав, що має компромат. Погрожував, а потім сказав: його люди стоять біля під'їзду, де живуть діти Даценка.

У суботу зранку, після повторної зустрічі, шантажиста затримала міліція.

62-річний Микола Колодій із села Сутиски Тиврівського району Вінницької області збирає в погребі капусту.

– Із жінкою посварився, бо вона неправильно капусту квасить. Хотів, щоб була хрустяща і не кисла. Жінка сказала, щоб сам квасив. Я рецепт не шукав, а згадав, як моя баба робила. Узяв бочку, нашинкував капусти, добавив солі, цукру. Щоб не воняла, закрив її тряпкою, і бочку забив зверху гвоздями. Щодня ходив у погріб, дивився, як там моя капусточка.

Того вечора Микола Володимирович був у хліві біля корови.

– Зайшов у хату мити руки, як чую бабах! Аж земля затряслася. На подвір'ї обдивився – нічого ніде нема. Я в погріб, а там – люди добрі! – бочка розвалилася на шматки, капуста по всьому полу. Драяв погріб до ночі.

Полтавець 56-річний Валерій Рибченко разом із дружиною варять п'ять відер опеньок. На газовій плиті парують чотири каструлі.

– Назбирали в лісі під селом Сапожине біля Полтави. У нас там дача, – розповідає Валерій. – Приїхали о шостій ранку. До 11.00 мали повних чотири відра. А потім стали сходитися люди. Просто обліпили ліс – снують колонами на відстані простягнутої руки. Але ми ще відро назбирали.

Дружина Валерія зливає гриби у друшляк. Миє під проточною водою.

– Такий урожай вперше за 20 років.

Державтоінспекції дозволили забирати машини у боржників – громадян, які не платять кредити, штрафи, аліменти й комунальні послуги. Відповідну процедуру узгодили з Державною виконавчою службою. В інспекторів має бути рішення суду й постанова державного виконавця про оголошення автомобіля в розшук. ­Транспорт доправлятимуть на спеціальні стоянки.

18 жовтня охоронці магазинів і супермаркетів зможуть затримувати людей, застосовувати силу та спецзасоби – газові пістолети, аерозольні пристрої, гумові або пластикові палиці, наручники.

Запрацюють зміни до ­Закону "Про охоронну діяль­ність", за якими ­дозволені силові методи впливу. Якщо охоронці поб'ють порушника, то зобов'язані викликати йому "швидку". Зараз затримувати й обшукувати покупців мають право тільки працівники Державної служби охорони.

3% зарплати віддаватимуть українці за обов'язкове медичне страхування. Ново­введення набуде чинності до кінця 2014 року. Модель страхування запозичили у французів та молдаван. Там працюють державні страхові фонди, що отримують відрахування. Про це заявила Тетяна Бахтєєва, голова комітету Верховної Ради з питань охорони ­здоров'я.

 

"Якщо хочеш іти в опозицію, то кидай бізнес, продавай і записуйся. Якщо ти в бізнесі, ти повинен співпрацювати з владою. Тому я вам кажу цілком серйозно – голосуватиму за Партію регіонів і вас закликатиму"

Віктор ПІНЧУК, мільярдер, зять екс-президента Леоніда Кучми

 

50 відсотків забезпечених українців не дивляться телевізор. Новини дізнаються з інтернету. Це дані "Дослідження довіри забезпечених споживачів PR&Communications Guide-2012", проведеного цього літа Noblet Media CIS спільно з GfK Україна. Опитували громадян, ­родинний дохід яких становить понад 7 тис. грн

 

– Привіт. Як справи?

– Навіщо питаєш? В одній країні живемо.

Ще 10 років таких цін і зарплат в Україні, і замість перепису населення буде перекличка.

Віктор Янукович не лише вистояв чергу, щоб сфотографуватися з Бараком Обамою на відкритті 67-ї Генасамблеї ООН, але й встиг пригостити президента США цукеркою.

Віктор Янукович і Микола Азаров у Європі. Прем'єр робить доповідь перед Європарламентом:

– Я можу з усією відповідальністю заявити, що в Україні є показові міста, де взагалі відсутні корупція, бюрократизм і злочинність, де немає  житлових проблем.

Янукович здивовано запитує:

– Це де?

Азаров пошепки:

– Чорнобиль.

 

Зараз ви читаєте новину «3% зарплати віддаватимуть українці за обов'язкове медичне страхування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі