четвер, 24 лютого 2011 13:36

17 лютого у відділку міліції Житомира помер 52-річний підозрюваний

 

Неділя, 20 лютого, 8.15

26-річна Ольга Шабловська з військового містечка "Скнилів" поблизу Львова телефонує в диспетчерську квартирно-експлуатаційної служби.

- Ви з нас знущаєтеся? Мститеся за виграний учора суд? Але ж ми не завод, аби платити вам за електрику в чотири рази дорожче. Від учорашнього вечора сидимо без світла й тепла. Діти спали в трьох светрах і кількох парах шкарпеток. У кімнатах температура - не вище плюс 10. Чаю дітям не можемо загріти, - свариться Ольга.

- На жаль, нічим не можемо допомогти, - відповідає диспетчер.

У будинках військового містечка 10 год. нема електрики. Жителі триповерхівки в теплих светрах та куртках підключають до кухонної плити 4-літровий газовий балон, ставлять чайник на вогонь.

По обіду електрику таки вмикають.

У селі Бурти Кременчуцького району на Полтавщині прокидається 17-річний Денис Чорновол. О 12.00 зустрічає трьох однокурсників із залізничного технікуму, які приїхали до нього з райцентру. Купують "Лонгер", 4 л пива, закуску, і на дачі у батьків влаштовують вечірку. Запалюють пічку, потім умикають газовий обігрівач. О 20.00 компанію відвозять у реанімацію.

- Хлопці не побачили, що витяжка закрита, - каже Сергій Великотрав, начальник районного відділу рятувальників. - Обігрівач спалював кисень, у них паралізувало мозок. Увечері бабуся Дениса прийшла перевірити, як в онука справи, а вони всі сплять.

15-річна Юлія Харитонова померла, Денис Чорновол дотепер у комі. 16-річних Юлію Саранчук та Романа Дворника лікують у терапії.

У Тернополі трактор відгортає сніг з дороги до парку Національного відродження. На Свято зими починають з'їжджатися народні майстри з області. Солдати місцевої гвардійської артилерійської бригади встановлюють польову кухню, носять дрова. Гріють зварені в частині 2 т гречаної, перлової і ячмінної каш. Надворі -10?С, падає сніг.

- Ми відстежували погоду. Сніг - то нічого. Переживали, аби калюж не було, - каже Василь Кармазін із міського Управління культури й туризму.

Свято почалося о 14.00, тривало 5 год. Поки на сцені виступали співаки, люди куштували народні наїдки. За стакан борщу платили 2 грн, кашу насипали безкоштовно.

42-річний безхатченко Андрій Демченко голиться одноразовим станком у наметі. Його встановило у парку 30-річчя Перемоги в Черкасах обласне управління МНС. Поряд з Андрієм стоять милиці. За чоловіком з-під лави спостерігає білий дворовий собака.

- Це мій Шарик. Поділився з ним сосискою, тепер не відходить, - розповідає Андрій Миколайович. - Вчора ми з ним пішли до магазину за курячими шийками. Продавщиця каже: "У мене для вас гарна новина," - і показує на намет. Тут годують, можна переспати. Хлопці дали бутерброд, чаю нагріли. До цього я спав під "літаком" (монумент винищувача. - Країна), на кущах і снігу. Вкривався ковдрою, на ногах - по три пакети.

Усередині два ліжка, пара "буржуйок", столи з лавами. На одному розставлено консервовані огірки, варення, тушонку й кашу. Цілодобово чергують п'ять рятувальників та міліціонери. Харчуванням і одягом бездомним допомагає Червоний Хрест.

За три дні в наметі обігріли й нагодували 32 людей.

Що робили в міліції минулого тижня

У ніч на 17 лютого працівники СБУ затримали в Харкові чотирьох колишніх офіцерів міліції. Вони грабували торговців. Приходили ніби з перевірками, лякали звинуваченнями у порушеннях. Товар конфісковували, а потім продавали на своїх торговельних точках.

17 лютого у відділку міліції Житомира помер 52-річний підозрюваний. Правоохоронці кажуть, був алкоголіком, йому стало зле в коридорі, у присутності інших відвідувачів. Чоловік перебував під слідством через зберігання наркотиків.

18 лютого міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов звільнив двох керівників Бердянської міської ДАІ та начальника автоінспекції Запорізької області. Минулого тижня в інтернеті виклали відеозапис наради в ДАІ Бердянська. У ньому керівництво вказує інспекторам, скільки і яких саме протоколів порушень слід скласти за день.

20 лютого капітан міліції стріляв із табельної зброї в колишню дружину й тестя. Це сталося в селищі Краснопілля Сумської області. 27-річна жінка розлучилася з міліціонером рік тому. Дозволяла колишньому чоловіку зустрічатися з 6-річною донькою по суботах, потім заборонила, бо збиралася вийти заміж. Міліціонер вистрілив жінці в живіт, а тестю - в ногу.

Минулого тижня в Одесі інспекторам ДАІ роздали нові списки з номерами "недоторканних" авто. У них - імена перших осіб міста й області та номери їхніх автівок. Ці машини заборонено зупиняти для перевірки документів і стану водіїв. Прес-служба ДАІ Одеси інформації про списки не коментує.

Цифри:

15, 6

літра алкоголю випиває в середньому за рік один українець

130 000 000 000

гривень становить борг української держави перед громадянами за рішеннями судів

610 300

безробітних зареєстровано в Україні станом на 1 лютого

1600

полковників і 40 генералів звільнять цього року з міліції через адміністративну реформу

850

гривень штрафу заплатить учителька з Маріуполя, яка вдарила першокласницю по потилиці торік у жовтні

Цитата:

"Хто має займатися вирішенням проблем у районах, ціновою політикою? Попросив би не кивати один на одного. Пальці, особливо вказівний, потрібно за це відрізати. Тоді буде все, як треба"

Василь ЯДУХА, губернатор Хмельницької області, до підлеглих на колегії ОДА

"На жаль, населення ментально перебуває ще в тих роках, коли був дефіцит. Тому уряд, ухвалюючи рішення, повинен постійно перестраховуватися"

Микола Азаров, прем'єр-міністр, пояснюючи представникам Європейської бізнес-асоціації причини сплеску цін на борошно

Анекдот

14 лютого - День Сексу за листівку.

23 лютого - День чоловічого дезодоранту.

8 березня - День помсти за дезодорант.

Зараз ви читаєте новину «17 лютого у відділку міліції Житомира помер 52-річний підозрюваний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі