середа, 31 жовтня 2012 18:30

15382 людини торік отруїлися спиртними напоями

  Фанати тягнуться по автографи вокаліста гурту Scorpions Клауса Майне, коли той виходить з авто біля столичного готелю InterContinental у неділю 28 жовтня напередодні концерту
Фанати тягнуться по автографи вокаліста гурту Scorpions Клауса Майне, коли той виходить з авто біля столичного готелю InterContinental у неділю 28 жовтня напередодні концерту

Субота, 27 жовтня, 19.46

– Розступіться, людині погано! – чоловік у синій формі із написом "Рятівник" плечима розштовхує натовп, який рухається сходами нагору. Попід стіною за ним піднімається інший, тримає на руках дівчину, на вигляд 20–25 років. Та зомліла під час тисняви в залі велотреку СКА перед початком концерту Scorpions у Львові. Потерпілу забрала "швидка".

На виступ німецького гурту фанати чекали 2 години. Їх зібралося понад 10 тисяч. У рамках другої частини прощального туру The final sting рок-легенди влаштували світове турне.

– Привіт, як справи, Львів? – розпочне концерт українською вокаліст Scorpions Клаус Майне. Фанати із перших рядів кинуть йому український прапор. Кілька пісень Майне співатиме зі стягом на плечах. Після кожної пісні кидатиме в зал барабанні палички. Понад 2 години рокери виконуватимуть класичні хіти, акустичні балади, пісні з останнього студійного альбому Sting in the tail. Композицію Wind of Change зал співатиме разом із музикантами.

– Такої великої кількості людей на концерті не пригадую, – каже Максим Стецьків зі Львова. – Фанати приходили цілими родинами. Дідусі приводили внуків, а батьки відривалися разом із дітьми.

Усередині фан-зони не вистачало біотуалетів

А в цей час:

Вінничанин Максим Кравець, 31 рік, уперше вмикає двоконтурний котел у новій квартирі. Придбали її з дружиною в кредит під 17,8% річних. Минає година, але батареї залишаються ­холодні.

– Може, він поламався, – дружина Лариса тицяє холодний кінчик носа чоловікові в шию.

Відходить і кутається в третю кофту, нервово сьорбає гарячий чай.

Максим Кравець телефонує колишньому власникові Валерію. Той мешкає в сусідньому ­під'їзді, перебрався жити до вагітної коханки. Приходить за 5 хв.

– Ого, надворі тепліше, чим у вас, – каже.

Обценьками щось підкручує знизу котла. ­Пояснює, що впав тиск, тому не працював.

– Грійтеся спокійно, лічильник не рахує, я його скрутив, щоб економити. Я ж колишній газівник, – усміхається Валерій.

Кравці здивовано перезираються.

– Я в тебе, собако, нормальну квартиру купував, а не з перспективою, що мене посадять, – Максим виходить із Валерієм у коридор. – Ти зараз тут либишся, а завтра на мене газконтору нашлеш. Даю два дні. Зроби, як було.

Валерій спльовує на підлогу та знизує плечима. Обіцяє прийти у вівторок із новим лічильником.

24-річний Сергій Бражник готує каву в німецькій кавоварці фірми Grundig. Купив її в торговельному центрі "Метро". Наливає в чашку. Робить два ковтки, решту виливає в раковину.

– Що за гидота. Таке, ніби розплавлену пластмасу п'ю. Кожну деталь вичистив, кип'ятком прогнав. Все по інструкції зробив.

Вичищає кавоварку.

– Гроші на вітер. Купив за акційною ціною. Так коштує 600 гривень, а я взяв за 300. Таку лажу підсунули.

До кухні заходить мати Сергія 55-річна Людмила.

– Сховай подалі ту машинку. Краще турки ще нічого не вигадали, – сміється. – Мені те саме із соковижималкою було. Теж по акції купувала, правда, на базарі. А потім плювалася, бо сік був з присмаком горілого волосся.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Європейські ф'ючерси (ціни на майбутні поставки. – "Країна") на зерно досягли найвищої позначки за останні 10 днів, коли в середу, 24 жовтня, міністр агропромислового комплексу України Микола Присяжнюк оголосив, що країна припинить експорт зерна з 15 листопада, повідомляє ­Business Recorder. Проте, зростання цін незначне, оскільки на цю заборону експорту вже давно очікували в Європі. "Це не стало сюрпризом. Україна експортує не такий великий обсяг зерна. Його доведеться закупити з інших джерел", – повідомив один із європейських зерноторговців.

"Антисемітська партія "Свобода" буде досить широко представлена в новому українському парламенті", – пише найстаріша ізраїльська ­газета Haaretz. До лідера партії Олега Тягнибока кілька разів позивалися за расистські й антисемітські заяви, зокрема, що Україною керує "московсько-жидівська мафія" та заклики "зупинити єврейську експансію". ­Молодих членів партії пов'язують із підпалами синагог та єврейських культурних центрів, плюндруванням єврейських цвинтарів. "Свобода" ­також виступає проти відвідання хасидами могили рабі Нахмана в Умані.

 

З 15 листопада пшеницю з України заборонять експортувати. Таке рішення уряд прий­няв через те, що цього року зібрали втричі менший врожай, ніж торік.

Культову сагу американського фантаста Джорджа ­Мартіна "­Пісня льоду та полум'я" перекладуть українською. ­Перший том з'явиться у грудні. З 1991 року й до сьогодні у США продали 23,4 млн примірників книжок цієї серії.

Екскурсії "Львів очима безхатченків" проводитимуть за 15 грн. Ініціювала їх громадська організація "Спільнота взаємодопомоги "Оселя", яка об'єднує людей без житла. Екскурсії починаються по вихідних о 18.00 біля квіткового годинника на Митній площі.

Компанія ­Microsoft представила нову версію операційної системи ­Windows 8. Вона є найбільшим оновленням цієї оболонки за останні 17 років. В Укра­їні доступна з 26 жовтня.

Станцію ­метро "Іподром" відкрили в ­столиці 26 жовтня. Вона стала 17-ю на ­Куренівсько-­Червоноармійській лінії та 51-ю в місті. Будували станцію рік, витратили 1,7 млрд грн.

Активістка ­жіно­чого руху ­FEMEN Інна Шевченко роздяглася в прямому ефірі арабського телеканалу "Аль-Джазіра". На запитання: "Що краще для жінки – нагота або паранджа?" – вона стягнула із себе футболку. ­Ведуча почала протестувати, але "феменка" продовжувала сидіти напівоголена перед камерами.

 

"Джефферсон, Вашинґтон, Адамс – це були лідери, що вірили в демократичні принципи. По їхній вірі й сталася країна. Наша країна сталася з мовчанки у відповідь на відверте питання Леоніда Кучми: "Скажіть, яку державу вам побудувати?"

Михайло МІНАКОВ, політичний філософ, доцент Києво-

Могилянської академії

 

15382 людини торік отруїлися сертифікованими спиртними напоями. Більш як третина з них – неповнолітні, це 6378 постраж­далих. Усього від легального спиртного ­торік померли 5030 осіб. Такі дані наводить Борис Шейман, головний токси­колог Міністерства охорони здоров'я

 

Світле майбутнє: "Онучок, ось ти гречку на бутерброд намазуєш, а ми її раніше ложками їли".

– Просимо поміняти гаранта Конституції по гарантії.

– Нічим не можемо допомогти, вся партія бракована.

– Як тобі новий проект Азарова "Село майбутнього"?

– Нас іще з "Лікарні майбутнього" не виписали, а тут нова напасть.

 

Зараз ви читаєте новину «15382 людини торік отруїлися спиртними напоями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі