неділя, 26 серпня 2018 07:25

З'ясували, як захистити космонавтів від радіації

З'ясували, як захистити космонавтів від радіації
Вчені з'ясували, як захистити космонавтів від радіації. Фото: 3DNews

Вчені з'ясували, як захистити космонавтів від радіації.

Нова технологія, яка реєструє сонячну радіацію в реальному часі і моментально прогнозуюче пов'язані з нею порушення в організмі, може захистити космонавтів під час місій в глибокому космосі, передає Naked Sciense

"Сонячні протонні події, що відбуваються при викиді високоенергетичних протонів в космос під час вивержень на поверхні Сонця, піддають космонавтів небезпеці. Протони можуть проникати крізь стіни космічних апаратів і потім потрапляти в організм людини. Таке випромінювання здатне моментально спровокувати такі побічні ефекти, як нудота, зниження продуктивності та інші гострі радіаційні синдроми, а також серйозні захворювання: рак, некроз тканин, серцева недостатність і ураження Центральноъ нервової системи", - кажуть вчені.

У недавньому дослідженні вчені описують новий пристрій, призначений для захисту астронавтів від впливу радіації. Пристрій розроблений для майбутньої місії NASA Exploration Mission-1, при якій апарат Orion облетить Місяць для симуляції польоту в глибокий космос.

"Розроблений мною інструмент буде конвертувати проведені вимірювання в дані, які ви дійсно хочете знати: по-перше, яку дозу отримає кожен орган. Наступний крок: знаючи дози, отримані органами, можна відповісти на питання, яку біологічну реакцію організму слід очікувати "., – каже Крістофер Мертенс, фізик з Дослідницького центру NASA імені Ленглі і автор нового дослідження.

Французькі дизайнери пошили чоловікам нижню білизну з захистом від радіації. Вартість однієї пари трусів становить $ 45. Ідея створення одягу прийшла засновнику компанії Spartan Артуру Менару. Перед цим чоловік дізнався про дослідження американської клініки Клівленда: мобільні телефони в кишенях можуть бути небезпечні для здоров'я чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, як захистити космонавтів від радіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі