пʼятниця, 26 лютого 2021 10:14

Зведуть "розумне місто" з безпілотними авто, роботами і штучним інтелектом

Зведуть "розумне місто" з безпілотними авто, роботами і штучним інтелектом
Комп'ютерна графіка розумного міста / Toyota

Корпорація Toyota Motor 23 лютого провела церемонію закладання фундаменту розумного міста Woven City біля підніжжя гори Фудзі у Японії.

Місто планують зробити полігоном для випробування нових технологій. Зокрема робототехніки та штучного інтелекту. Про це пише "Громадське".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець залучив $2 млн інвестицій на розробку "розумних будинків" у США

Місто збудують на території колишнього заводу Toyota площею близько 70 га в префектурі Сідзуока. У місто спочатку переїдуть 360 людей. Зокрема працівники компанії. Згодом населення планують збільшити до 2 тис.

Woven City живитиметься від сонячних батарей, а також паливних елементів, що отримують енергію від реакції водню з киснем. Toyota описує місто як "живу лабораторію", де на практиці тестуватимуть безпілотний транспорт, роботів, розумні будинки та штучний інтелект.

Планувати місто буде данський архітектор Б'ярке Інгельс, який спроєктував Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку і штаб-квартиру Google в Каліфорнії.

Будинки в основному будуть з дерева, щоб мінімізувати вуглецевий слід, а штучний інтелект перевірятиме й контролюватиме здоров'я жителів. Активні будівельні роботи планують розпочати в березні. Коли завершать будівництво, не уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «Зведуть "розумне місто" з безпілотними авто, роботами і штучним інтелектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі