вівторок, 16 серпня 2016 18:30

ЗНО з англійської зараховуватимуть як державну підсумкову атестацію

ЗНО з англійської зараховуватимуть як державну підсумкову атестацію
5.ua

Наступного року зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови зараховуватимуть як державну підсумкову атестацію.

Наразі іспит не буде обов'язковим. Крім цього, не буде аудіювання англійської мови, розповів на прес-конференції Вадим Карандій, директор український центр оцінювання якості освіти.

"Фактично наказ міністерства про зовнішнє незалежне оцінювання 2017 року підписаний, юстований, але не опублікований. 23 серпня він набере чинності. Англійська мова не буде обов'язковим іспитом, але результати зарахують як державну підсумкову атестацію. Аудіювання наступного року також не буде. Його планують запровадити з 2018 року", - каже Карандій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти знайшло інструмент для покарання плагіаторів

Освітяни здійснили декілька напрацювань, які планують використати й наступного року. Зокрема, це апробація тестів з іноземних мов. Зокрема тести включали аудіювання. Наступного року апробацію продовжать, а затвердити планують у 2018 році. Також цього року вперше випробували провели іспити з використанням технологій ЗНО на спеціальність "Право".

"Це був експеримент із проведення вступних іспитів до ВНЗ на магістратуру із права. Це дуже перспективна річ, але експеримент відбувався з ініціативи вищих навчальних закладів", - додав Вадим Карандій.

Нагадаємо, ЗНО для вступу до магістратури пройшло без порушень.

Зараз ви читаєте новину «ЗНО з англійської зараховуватимуть як державну підсумкову атестацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі