четвер, 27 червня 2019 12:04

Затвердили кількість бюджетних місць для вступників

Затвердили кількість бюджетних місць для вступників
Кількість бюджетних місць для вступників на бакалаврат та магістратуру затвердили Фото: Сайт города Славянска

Кабінет міністрів оголосив обсяги державних місць на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних і робітничих кадрів.

2019-го державне замовлення на підготовку молодших спеціалістів складатиме 36 732 місця, для бакалаврів - 79 854 місця, магістрів - 55 379 місць.

Держзамовлення для бакалаврів цьогоріч зросло на 899 місць. Усе через збільшення кількості випускників шкіл.

"За нашим поданням Мінекономіки цьогоріч збільшило замовлення на інженерні спеціальності, а також спеціальності природничо-математичного циклу. Аналіз ринку праці свідчить, що фахівці з цією освітою є не тільки затребуваними, але й добре оплачуваними. Тобто вже після завершення навчання випускник зможе швидко працевлаштуватися і заробляти реальні кошти", - повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Склав/не склав": оголосили порогові бали для трьох предметів на ЗНО

Порівняно з 2018 роком держзамовлення на бакалаврів на спеціальність біомедична інженерія збільшилось на 26,3%, біотехнологію та біоінженерію - 25%, статистику - 14,3%, суднобудування - 13%, матеріалознавство - 12,5%, електроніку - 9,1% та освіту - 5,02%.

Однак Кабінет міністрів скоротив кількість місць держзамовлення на соціальні та поведінкові науки на 1,5%. Зокрема, на спеціальності економіка - 3,6% і політологія - 1,2%. Скоротили також і управління та адміністрування на 3,2%. Так, кількість бюджетних місць 2019-го зменшилась за спеціальністю облік та оподаткування на 2,7%, фінанси, банківська справа та страхування - на 3,5% і менеджмент - 3,8%.

Обсяг державного замовлення для магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування цьогоріч складає 5804 місця.

За освітнім ступенем "Магістр" для вступників на основі диплома бакалавра кількість бюджетних місць скоротилася на 11,0%, порівнюючи з минулим роком.

Зараз ви читаєте новину «Затвердили кількість бюджетних місць для вступників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі