четвер, 15 лютого 2018 13:15

Затемнення Сонця: що варто знати про це
6

Сьогодні, 15 лютого, відбудеться перше у нинішньому році затемнення Сонця. Вважають, що цей день має велику енергетичну силу: символічно відсікається старе життя і починається нове.

Gazeta.ua розповідає, у чому особливість сонячного затемнення.

Що таке сонячне затемнення

Затемнення відбувається тоді, коли Місяць перебуває між Сонцем і Землею. Таким чином він затуляє сонячне світло. Є чотири види затемнень Сонця: часткове, повне і кільцеподібне і повне кільцеподібне (спостерігається в певних місцях по-різному).

Автор: espreso.tv
 

Протягом року відбувається мінімум два затемнення Сонця. Максимум - п'ять. У кожному конкретному місці повне затемнення Сонця відбувається у середньому раз на 370 років. Сонячне затемнення трапляється тільки в повний місяць. Воно триває у середньому 7 хв.

Сьогодні відбудеться повне затемнення Сонця. Воно - рідкість, бо для цього мають збігтися безліч чинників. Місяць має бути максимально близько до Землі і перекривати сонячне світло. Така тінь повинна потрапляти на легкодоступне місце для людини.

Автор: espreso.tv
 

Сьогоднішнє затемнення Сонця спостерігатимуть жителі Бразилії, Чилі, Аргентини, Уругваю, Парагваю та Антарктиди. У Північній Америці це буде перше затемнення за останні 38 років.

Затемнення почнеться о 9:05 в американському штаті Орегон. За київським часом - о 19:05. Повне затемнення почнеться о 20:16. За 90 хв. тінь Місяця перетне 12 штатів у Америці. Покине територію США о 23:09 за Києвом.

Автор: espreso.tv
  Сонячне затемнення у США. Розпочнеться зі штату Орегон, потім Айдахо, Монтана, Вайомінг, Небраска, Канзас, Айова, Міссурі, Іллінойс, Кентуккі, Теннессі.  Закінчиться в Південній Кароліні.
Сонячне затемнення у США. Розпочнеться зі штату Орегон, потім Айдахо, Монтана, Вайомінг, Небраска, Канзас, Айова, Міссурі, Іллінойс, Кентуккі, Теннессі. Закінчиться в Південній Кароліні.

У середньому затемнення триватиме 2 хв. Найдовше - 2 хв. 40 с. - у штаті Іллінойс.

Відсутність Сонця може призвести до падіння температури повітря у середньому на 10°С.

Чим небезпечне сонячне затемнення

Українці затемнення Сонця не побачать. Утім, можуть відчути його на собі. У зоні ризику - люди з серцево-судинними та ендокринними хворобами, гіпертонією. Фізичні навантаження варто перенести на інший день.

Автор: otvetprost.com
  Під час затемнення погіршується самопочуття.
Під час затемнення погіршується самопочуття.

Період затемнення характерний різкими перепадами настрою та порушенням сну. Затемнення викликають відчуття тривоги та душевного дискомфорту.

Медики кажуть, що відчути на собі вплив затемнення можуть і здорові люди. Можуть з'явитися головний біль та занепад сил. Фахівці радять їсти більше фруктів, пити багато води та робити перерви на відпочинок. У нагоді - контрастний душ. Він тонізує організм та позитивно впливає на судини.

Що не варто робити в день сонячного затемнення

За три дні до затемнення та три дні після у людей підвищується схильність примати необдумані рішення, робити імпульсивні вчинки. Варто стежити за власним настроєм, словами та емоціями. Слід остерігатися образливих слів, конфліктів і сварок. Астрологи радять не гніватися і не бажати зла іншим. Спровоковані у ці дні конфлікти можуть затягнутися на тривалий час. Крім того, відновити відносини буде непросто.

Автор: 5 сфер
  Під час затемнення легко спровокувати конфлікти, які можуть затягнутися на тривалий час.
Під час затемнення легко спровокувати конфлікти, які можуть затягнутися на тривалий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонячне затемнення: поради астролога, як зменшити вплив

Слід відкласти усі важливі справи: покупки, підписання документів чи контрактів.

Краще не брати участі у масових заходах - енергія Сонця впливає на колективний розум.

Що варто робити в день сонячного затемнення

Під час місячного затемнення варто "відсікти" від себе щось зайве. Під час сонячного - запрограмувати подальшу долю.

Сонячне затемнення - сприятливий час для духовних практик та гармонії з собою. Фахівці радять мріяти про щось позитивне, ставити конкретну мету.

Варто загадати бажання. Вони можуть збутися протягом наступних півроку. Свої мрії краще записати на папері. Формулювати бажання слід так, наче воно збулося, - у теперішньому часі. Свої образи та мету найкраще прописувати у найменших подробицях.

Автор: Fashion Megapolis
  Для здійснення бажань можна створити карту візуалізації.
Для здійснення бажань можна створити карту візуалізації.

Крім того, це гарна можливість позбутися шкідливих звичок чи залежності від людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сонце стояще, яко місяць" - 5 історичних подій, які пов'язують із сонячним затемненням

Де можна побачити затемнення онлайн

1. NASA на своєму каналі покаже повну трансляцію астрономічного явища. Агентство запустять свої дослідницькі літаки, які будуть летіти слідом за тінню Місяця.

2. На телеканалі CNN покажуть трансляцію затемнення Сонця з Орегона, Міссурі, Теннессі та Південної Кароліни.

2017-го відбулося 4 затемнення: по 2 Сонця і Місяця. Протягом року зазвичай відбувається два-три сонячні затемнення. 21 серпня о 21.26 відбулося затемнення Сонця. Його назвали "Великим американським". Смуга шириною у 113 км простягнулася від Західного до Східного узбережжя США. Востаннє подібне астрономічне явище відбулося 99 років тому. Наступне - у вересні 1935-го.

Зараз ви читаєте новину «Затемнення Сонця: що варто знати про це». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі