середа, 12 травня 2021 14:19

Зафіксували звуки космосу поза межами Сонячної системи

Зафіксували звуки космосу поза межами Сонячної системи
Voyager-1 став першим зондом, який вийшов у міжзоряний простір. Фото: Reuters

Космічний зонд Voyager-1, який 1977 року запустили в космос, зафіксував безперервний гул поза межами Сонячної системи. Хоча апарат уже фіксував вібрації в міжзоряному газі через випадкові спалахи Сонця, нове дослідження виявило, що гул безперервний і не пов'язаний із сонячною активністю.

Це може бути сигнал міжзоряної плазми, повідомляє CNN. Простір між зірками за межами Сонячної системи не повністю складається з порожнечі. Він також має міжзоряний газ, виявити й виміряти який дуже складно. Дослідники почули гул міжзоряного газу під час аналізу даних, які апарат зібрав за 23 млрд км від Землі.

"Гул дуже слабкий і монотонний, тому що перебуває у вузькій смузі частот", - заявила Стелла Кох Окер із Корнелльського університету астрономії.

Космічний апарат запустили задля дослідження Сонячної системи й простору за її межами. Voyager-1 став першим зондом, який вийшов у міжзоряний простір.

NASA опублікувало запис гулу 2015 року, однак описали в дослідженні його лише зараз. Учені порівнюють моторошний шум космосу з "тихим і помірним дощем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зонд NASA повертається на Землю зі зразками з астероїда

У межах реалізації нової космічної програми на 2021-2025 роки Державне космічне агентство України планує запустити в космос сім супутників. "Січ 2-30 (2-1)" хочуть запустити до кінця 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували звуки космосу поза межами Сонячної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі