четвер, 26 листопада 2020 13:13

"За зраду академічних цінностей" - Кучму позбавили звання доктора

"За зраду академічних цінностей" - Кучму позбавили звання доктора
Леоніда Кучму позбавили звання почесного доктора Фото: zik.ua

26 листопада 2004 року вчена рада Львівського національного університету імені І. Франка позбавила Леоніда Кучму звання почесного доктора. Про це тоді повідомила пресслужба виборчого штабу Віктора Ющенка у Львівській області.

2-й президент України має в своєму послужному списку такі регалії: він професор, кандидат технічних наук, автор винаходів і науково-технічних робіт, дійсний член ряду Академій наук і почесний доктор багатьох закордонних вузів.

Леонід Кучма є почесним доктором Української академії державного управління, Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Московського університету Ломоносова.

Серед іншого експрезидент має диплом Почесного доктора, мантію та медаль Національного університету "Узбекистан" ім. Мірзо Улугбека в Ташкенті. Цей титул Кучма отримав за заслуги в зміцненні українсько-узбецьких зв'язків і значний внесок у науку і освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розіграли сценарій, як в Росії - Кучма вдруге виборов президентство

За позбавлення Кучми звання почесного доктора 26 листопада 2004 року проголосували 45 із 46 членів вченої ради. "За ігнорування прав і свобод українського народу, за сприяння фальсифікації виборів президента України 2004 року, за зраду академічних цінностей", — такою є мотивація вчених ЛНУ.

14 листопада 1999 року Леоніда Кучму вдруге обрали на посаду президента України. У 2-му турі виборів з результатом 56% він переміг кандидата від Компартії України Петра Симоненка.

Зараз ви читаєте новину «"За зраду академічних цінностей" - Кучму позбавили звання доктора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі