пʼятниця, 04 грудня 2020 12:38

За збір місячного ґрунту NASA заплатить одній із компаній $1

За збір місячного ґрунту NASA заплатить одній із компаній $1
Гендиректор Lunar Outpost Джастін Сайрус зазначив, що місія на супутник має стартувати у 2023 році. Фото: pixabay.com

За забір ґрунту з південної сторони Місяця NASA заплатить компанії Lunar Outpost $1. Загалом аерокосмічне агентство США придбало права на купівлю зразків місячного ґрунту в 4 компаній на загальну суму $25 001.

Це каліфорнійська Masten Space Systems of Mojave, люксембурзька ispace Europe, токійська ispace Japan і Lunar Outpost зі штату Колорадо, повідомляє пресслужба агентства.

Компанії, з якими уклали контракти, надаватимуть зображення колекції реголіту чи ґрунту з супутника, а також повідомлятимуть, де на поверхні Місяця ці зразки можна знайти. Програма не передбачає створення космічного корабля та повернення його на Землю.

Гендиректор Lunar Outpost Джастін Сайрус зазначив, що місія на супутник має стартувати 2023 року, але припускає, що запуск може розпочатися раніше. Місія матиме не фінансову, а наукову цінність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заважає Україні допомогти NASA в дослідженні Місяця

Із поверхні супутника Землі злетів китайський космічний апарат Chang'e 5 із першими в історії Китаю зразками місячного ґрунту на борту. Китайські інженери стверджують, що зонд витримав температуру в понад +100°С на поверхні Місяця.

Зараз ви читаєте новину «За збір місячного ґрунту NASA заплатить одній із компаній $1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі