четвер, 24 вересня 2020 13:23

Wikipedia вперше за 10 років оновить дизайн

Wikipedia вперше за 10 років оновить дизайн
Вікіпедія також вдосконалить інструмент пошуку на сайті та зменшить логотип, який матиме компактніший вигляд. Фото: unsplash

Онлайн-енциклопедія Вікіпедія змінює інтерфейс сайту.

Нова версія запрацює наприкінці 2021 року, повідомляє The Verge.

Зображення з новим дизайном ресурс розмістив у повідомленні MediaWikі. Бічна панель стане першою помітною зміною. Користувачі зможуть легко згортати меню ліворуч на кожній сторінці та обмежити подання вмісту і посилань з лівого боку екрана, щоб менше відволікатися та легше фокусуватися на тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За всю історію Вікіпедії був єдиний оплачуваний редактор

Вікіпедія також вдосконалить інструмент пошуку на сайті та зменшить логотип, який матиме компактніший вигляд.

Організація Wikimedia Foundation, компанія-засновник сайту, у дописі блогу зазначила, що зміни відбуватимуться "поступово протягом тривалого періоду". Користувачі зможуть тестувати нові функції до офіційного запуску. Весь зовнішній вигляд сайту Вікіпедії оновиться до кінця 2021 року. У повідомленні не зазначено, чи отримає таку саму модернізацію мобільна версія онлайн-енциклопедії.

17 вересня всесвітня енциклопедія Вікіпедія виправила в англійській версії написання української столиці з Kiev на Kyiv. Про це повідомили в пресслужбі української версії енциклопедії, Вікіпедія.

Зараз ви читаєте новину «Wikipedia вперше за 10 років оновить дизайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі