пʼятниця, 20 січня 2017 11:39

Виявили аномальну жіночу алергію

Виявили аномальну жіночу алергію

Цей рідкісний вид алергії характерний лише для жінок - алергія на власного чоловіка.

Вона може стати для жінки смертельною, стверджують вчені із США.

Цим пояснюють, чому не всі подружні пари мають шанси на щасливе життя - такі пари не сумісні на біологічному рівні. Алергію на чоловіка вже внесли до списку офіційних діагнозів, передає hitech-news.

Про аномальну алергію заговорили, коли у 2013 році до медиків звернулась 29-річна Джоанна Уоткінс зі штату Міннесота. Вона жалілась на алергію невідомого походження, а експерти довгий час не могли з'ясувати подразника.

Згодом виявилось, що подразникам є власний чоловік дівчини - Скотт. Після одруження молодих людей у Джоани почали з'являтись незрозумілі висипи на тілі, а після поцілунку з чоловіком - герпес на губах.

"Ми помітили, що, як тільки Скотт заходив в кімнату, мені ставало все гірше і гірше. Мої звичайні щоденні симптоми різко погіршувалися. Якось він зайшов у кімнату і буквально через дві хвилини у мене почалися анафілактичні симптоми, йому довелося піти", - говорить дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли таємницю щасливих стосунків

Джоана страждає від синдрому активації "огрядних" клітин - рідкісне порушення імунної системи. Через це дівчина страждає від алергії на запах чоловіка. З ним дівчина не може перебувати навіть в одній кімнаті, інакше у неї може статись анафілактичний шок.

"Скотт і я іноді дивимося разом якесь шоу. Ми не можемо перебувати в одній кімнаті, бо у мене на нього алергія. Так що він сидить трьома поверхами нижче зі своїм ноутбуком, а я - у своїй кімнаті зі своїм; ми що -то дивимося одночасно - і по месенджер обговорюємо те, що дивимося ", - розповідає Джоанна.

Терапія і ліки, які зазвичай виписують людям із синдромом активації "огрядних" клітин, Джоанні не допомагають, лікарі не можуть сказати, чи буде покращення. Але молоде подружжя не хоче розлучатись.

"Щоб їй допомогти, я не повинен до неї наближатися. Я не можу ставити її життя під загрозу. Але нас ніщо не розлучить, і ми готові чекати скільки завгодно часу, до тих пір поки їй не стане краще", - стверджує чоловік Скотт.

Науковці зафіксували, що деякі жінки мають алергію на інтимну близькість з чоловіком, - несумісність жіночого організму і сперми чоловіка.
Зараз ви читаєте новину «Виявили аномальну жіночу алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі