субота, 01 вересня 2018 21:20

Вишиванки, банти і кульки на святковій лінійці – як першокласники пішли до Нової української школи
21

У деяких українських школах сьогодні відбувся День знань. У деяких навчальних закладах свято відбудеться у понеділок – 3 вересня. Міносвіти дозволило обирати дату святкувань на розсуд шкіл.

У нинішньому році у перший клас пішло 448,5 тис. дітей. Це на 40,3 тис. більше, ніж торік. Зокрема, у сільській місцевості 140 тис.

Найбільше учнів у Дніпропетровській області – 38,1 тис, і в столиці – 33,2 тис. Найменше першокласників – у Луганській області – 1,1 тис.

З 1 вересня в Україні починає діяти "Нова українська школа". Діти навчатимуться 12- років за новими стандартами. У перших двох класах не буде домашніх завдань. Оцінки введуть з 3-го класу. Замість табелів ввели свідоцтва досягнень. Вчителі не виправлятимуть помилки червоною ручкою, а школярі писатимуть олівцем.

"Нинішні діти зовсім не такі, як були у 20 столітті. Вони більш розвинені та сучасні. Тому потрібно змінювати і підходи до їх навчання, - каже Gazeta.ua в.о директора початкової школи № 332 на столичних Позняках Юлія Пащенко. – Усі вчителі, які прийняли перший клас, перевчалися. Вони мали дистанційний курс на онлайн-платформі "ЕдЕра" і проходили очне навчання. Після курсу з підвищення кваліфікації отримали відповідні сертифікати".

Дітей не перевантажуватимуть знаннями з першого дня і напрацьовуватимуть алгоритми для повсякденного життя у школі та знайомитимуться з класом і дітьми, Кажуть фахівці.

Gazeta.ua підготувала добірку фото зі святкових лінійок.

Початкова школа № 322
Фото: Сергій Старостенко
Початкова школа № 322
Початкова школа № 322
Школа №7 ім. Рильського
Школа №7 ім. Рильського

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танці у вишиванках під російську попсу, перший дзвоник і селфі – як минуло 1 вересня в школах Києва

Зараз ви читаєте новину «Вишиванки, банти і кульки на святковій лінійці – як першокласники пішли до Нової української школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі