четвер, 02 березня 2023 07:05

Відбувся перший безпосадковий політ навколо земної кулі

Відбувся перший безпосадковий політ навколо земної кулі
Відбувся перший безпосадковий політ фото: Wikiwand.org

2 березня 1949 року закінчився перший безпосадковий політ на літаку навколо земної кулі, який тривав 94 год. Його здійснили на літаку Lucky Lady II - B-50 Superfortress. Екіпаж складався з 13 осіб.

B-50 Superfortress є стратегічним бомбардувальником ВПС США. Він завершує глибоку модифікацію серійного бомбардувальника B-29 Superfortress з новими, потужнішими двигунами та збільшеним бойовим навантаженням. Літак має подовжений кіль та мотогондоли зі зміщеними назад нижніми повітрозабірниками маслорадіаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продемонстрували пристрій, який виявляє літаки на великій відстані

1944-го, під час етапу проєктування під замовлення на 200 од., отримав початкове позначення B-29D. У вересні 1945 року, в умовах різкого скорочення військових замовлень, в процесі оформлення першого післявоєнного підряду, фірма Boeing, за погодженням із замовником, привласнила літаку нове позначення В-50, яке назавжди залишило його в тіні свого знаменитого попередника.

Першим літаком, на якому люди змогли відірватися від землі та зробити горизонтальний політ, став "Флаєр", який побудували брати Орвілл і Вілбер Райт у США. Перший відомий політ літака в історії людства здійснили 17 грудня 1903 року. "Флаєр" протримався в повітрі 59 с. і пролетів 260 м.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся перший безпосадковий політ навколо земної кулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі