четвер, 24 жовтня 2019 16:03

Вчителі протестуватимуть під Радою

Робочий тиждень для освітян хочуть збільшити до 40 год.

Народні депутати планують скасувати надбавки та доплати за вислугу років, престижність педагогічної праці, перевірку зошитів, завідування кабінетом, класне керівництво, вчене звання та науковий ступінь, повідомили під час прес-конференції в прес-центрі "Главком".

Нововведення хочуть запровадити парламентарі з фракції "Голос".

"Влітку завершила роботу наша профспілкова сторона в робочій групі. Законопроект був готовий до другого читання, - говорить голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. - Так як VIII скликання завершило роботу, то новий склад профільного комітету IX скликання після першого читання розпочав роботу з нуля над цим законопроектом. І знову перед нами виклики. Зараз робоча група працює над законом "Про повну загально-середню освіту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки шкіл збираються українізувати

За словами Яцуня необхідно зберегти можливість роботи за безстроковими трудовими договорами для працівників пенсійного віку.

"Відповідно до Кодексу законів про працю України, укладення контракту з працівником, якого прийняли на роботу за безстроковим трудовим договором, може відбуватися лише за його згодою, - продовжує голова профспілки. - Переведення працівника на контракт в односторонньому порядку не допускається".

Окрім того, Яцунь переконує не запроваджувати обов'язкову сертифікацію для педагогічних працівників. Також він закликає на мітинг проти "драконівських" правок.

29 жовтня 2019-го о 13:45 відбудеться акція протесту проти звуження прав і гарантій освітян біля стін Верховної Ради України та Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Вчителі протестуватимуть під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі