вівторок, 22 листопада 2016 17:30

Вчені з'ясували, чи варто віддавати дитину в дитсадок

Вчені з'ясували, чи варто віддавати дитину в дитсадок

"Садкові" діти в середньому розвиваються значно швидше за своїх "домашніх" однолітків. Таких висновків дійшли британські вчені.

Співробітники двох британських університетів довели це в дослідженні за участю восьмисот жінок, які є матерями дітей 2-3 років. В експерименті врахували соціально-економічний статус учасниць і рівень розвитку малюків. Виявилося, що діти, які відвідували дитячий сад, на 10% розвиненіші, ніж ті, кого виховували вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені винайшли препарат від передчасних пологів

Також дітей розвивають походи в гості та зустрічі з бабусею і дідусем. У дітей, які проводили зі старшим поколінням багато часу, рівень розвитку мовлення на 5% вищий, ніж у ровесників, а рівень соціальних навичок - на 10%. Малюкам, які перебували на домашньому вихованні, складніше давалися побутові навички й комунікація з іншими людьми, як дорослими, так і однолітками.

В цілому, найбільш ефективно стимулюють дитячий розвиток зустрічі з іншими людьми, читання книг і творчі заняття.

Є декілька теорій для вивчення іноземних мов дітьми. Перша: іноземної мови в оточенні має бути не менш як 30% відсотків. Тоді мова ідентифікується як рідна. Друга теорія: одна людина - одна мова.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, чи варто віддавати дитину в дитсадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі