пʼятниця, 22 червня 2018 07:25

Вчені знайшли "загублену" частину Всесвіту

Вчені знайшли "загублену" частину Всесвіту
Дослідники виявили недостатню кількість баріонів матерії у Всесвіті. Фото: ru.publika.md

Вчені виявили частину Всесвіту, якої не вистачає.

Нестачу виявили американські астрофізики з Колорадського університету в Боулдері, передає Nature.

Дослідники виявили недостатню кількість баріонів матерії у Всесвіті. Вона знаходиться в так званому тепло-гарячому міжгалактичному середовищі.

Зі звичайної матерії складаються всі відомі об'єкти, включаючи білі карлики і нейтронні зірки. Однак в рамках стандартної космологічної моделі вчені передбачили, що у Всесвіті має бути близько в півтора рази більше баріонів речовини, ніж виявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зафіксували гибель зірки в чорній дирі

"У новій роботі відсутня частина насправді представлена ​​нитками кисню, температура яких сягає одного мільйона градусів Цельсія. Ці структури розташовуються в міжгалактичному просторі, де знаходиться до 60 відсотків від звичайної матерії Всесвіту", - сказано у повідомленні.

Вчені вивчили властивості WHIM, спостерігаючи за квазаром 1ES ​​1 553 за допомогою Hubble Space Telescope і космічного рентгенівського телескопа XMM-Newton. 1ES 1 553 - це надмасивна чорна діра, що знаходиться в центрі галактики і відкидає великі обсяги газу.

Міжнародна команда астрономів виявила відразу 3 нові планети навколо новонародженої зірки.

Американським та австралійським вченим вдалося знайти 3 молоді планети завдяки радіотелескопу ALMA. Спостереження провели на його решітці. Це змінило розуміння природи нових для астрономії протопланетних дисків.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли "загублену" частину Всесвіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі