понеділок, 14 серпня 2017 07:10

Вчені знайшли 91 вулкан під антарктичним шаром льоду

Вчені знайшли 91 вулкан під антарктичним шаром льоду
Під Антарктидою знайшли 100 вулканів. Фото: WuzzUp

Вчені з Единбурзького університету виявили у західній частині Антарктиди 91 вулкан, що розташовані під двокілометровим крижаним щитом.

Про це повідомляє газета The Guardian.

На думку геологів, вулканічний пояс може виявитися найбільшим на планеті. Раніше дослідникам вдалося виявити 47 вулканів в цьому регіоні.

Висота виявлених вулканів становить від 100 до 3850 метрів. "Ми були приголомшені. Ми не очікували виявити таку кількість. Кількість вулканів на заході Антарктиди, про існування яких нам було відомо, практично потроїлася",— цитує газета спеціаліста по льодовиках Роберта Бінгема. Він сказав, що більшість з виявлених вулканів знаходяться на морському дні, прихованому під шельфовим льодовиком Росса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виникатимуть стихійні лиха, буде багато вулканів і землетрусів"

Активність цих вулканів — це дуже важливе питання, яке ще належить вивчити "як можна швидше". Виверження хоча б одного з них може мати трагічні наслідки для регіону і спричинити за собою танення великої кількості льодовиків.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли 91 вулкан під антарктичним шаром льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі