понеділок, 16 листопада 2020 02:54

Вчені створили м'ясо з клітин людського тіла і крові

Вчені створили м'ясо з клітин людського тіла і крові
Самі автори проекту не вважають такий спосіб виготовлення канібалізмом. Фото: Deezen

Група американських вчених і дизайнерів створила м'ясо, вирощене з людських клітин.

Для вирощування продукту були взяті людські клітини і кров, з яких культивували справжній стейк. Вирощений стейк вчені назвали Ouroboros, пише Deezen.

Це слово позначає змія, що кусає себе за хвіст, і є давнім символом вічності і циклічної природи життя. Самі автори проекту не вважають такий спосіб виготовлення канібалізмом. Творці вважають, що таке м'ясо можна вирощувати в закусочних або прямо у себе вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медик зробив відкриття пов'язане з кров'ю

Щоб отримати стейк, необхідно зібрати власні клітини з внутрішньої сторони щоки, а потім помістити їх в сироватку з простроченої крові. У підсумку з клітин виростає шматочок м'яса розміром з один укус. Всього процес вирощування займає три місяці.

Зараз розробку можна побачити на виставці Beazley Designs of the Year. Автори підкреслюють, що перевага дослідження - відсутність шкоди для тварин. Людина отримує все те же м'ясо, але при цьому ніхто не гине. В якості основи вчені використовували донорську кров з вичерпаним терміном придатності. Якби її не взяли для розробки, то медики б її просто утилізували.

Міжнародна група вчених створила лазер, за допомогою якого можна навчитися керувати блискавкою, змінюючи її траєкторію і притягаючи її в задане місце.

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили м'ясо з клітин людського тіла і крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі