неділя, 11 жовтня 2020 03:54

У Вінниці випадково знайшли зуб мамонта

У Вінницькій області неподалік річки Дністер знайшли зуб мамонта. Фахівці, оцінивши знахідку, заявили - вік скам'янілості складає близько 200 000 років.

Олександра Венславовська з мистецького об'єднання "Плай" розповіла, що зуб було знайдено ще у липні, коли вона з друзями відпочивала біля Дністра. Однак лише зараз вона отримала висновок від фахівця.

Автор: Вежа
 

Спершу вінничанка подумала, що вони знайшли не дві частини зуба, а просто рештки скелета корови. Знахідка здалась їм цікавою і тому вони запитали у знайомого археолога, що ж це може бути. Останній порадив звернутися до палеонтолога, який зможе найбільш точно відповісти на це питання.

У висновку палеонтолога з Чернівців Богдана Рідуша вказано, що зуб належить дуже ранній формі мамонта Mammuthus intermedius. Час його існування припадає на період між 180 і 250 тисячами років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В озері знайшли скриньку для принесення жертв

На півдні Туреччини на розкопках у місті Патара археологи знайшли кухню та жіночу кімнату часів Александра Македонського.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці випадково знайшли зуб мамонта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі