субота, 31 жовтня 2020 18:47

В Україні виробляють пакети з прозорим віконцем із "розумного паперу"

В Україні виробляють пакети з прозорим віконцем із "розумного паперу"
Пакети подібні до полімерних, але є повністю екологічними. Фото: konvipak.com

Українське підприємство запровадило новий технологічний процес виробництва пакетів з використанням екологічно чистого целюлозного паперу "Гласин".

Гласин – це "розумний папір", що складається з натуральних мінералів і сполучних полімерів, розповіли у Торгово-промисловій палаті.

Нові пакети оптимально поєднують у собі жиро-вологостійкість, притаманну полімерним плівкам, здатність тримати форму, як у паперу та захисні властивості, подібні до фольги кашированої.

Завдяки досвіду використання особливої склейки поліпропіленового віконця виробники розробили паперові пакети з паперовим віконцем, які не лише екологічно чистиі, але й, маючи невелику щільність паперу, доволі міцні у використанні. Прозорість паперу дає можливість оцінити зовнішній вид продукції, не розкриваючи упаковки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік у пакеті з вівсянкою знайшов новонароджених мишей

Перевагою даного виду пакетів є недорога вартість, за рахунок сировини, яка використовується, і подальша можливість вторинної переробки. Папір добре тримає надану йому форму виробленого пакету. Продукти, які зберігаються і транспортуються, залишаються довше свіжими через наявність повітрообміну.

Такі пакети відрізняються 100% екологічністю, на відміну від пакетів з вікном із плівки, а, отже , ідеально підходять для харчової продукції. Згодом такі пакети зможуть повністю замінити аналогічні вироби з поліпропілену та поліетилену.

В Україні випустили першу промислову партію паперу з опалого листя.Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка, коли ще був школярем. Перша партія паперу з листя — 1,5 тонни. З нього робитимуть пакети, паперовий посуд і картон.

Зараз ви читаєте новину «В Україні виробляють пакети з прозорим віконцем із "розумного паперу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі