вівторок, 28 квітня 2020 18:18

В Україні випробували радар для виявлення дронів

В Україні випробували радар для виявлення дронів
В Україні успішно випробували радар для виявлення дронів. Фото: скріншот з відео

В Україні провели 2-денні випробування мобільного оглядового 3D-радіолокатора 90К6Е виробництва КП "НВК "Іскра".

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Радар повністю підтвердив свої заявлені тактико-технічні характеристики з виявлення безпілотних літальних апаратів на різних висотах та максимальній дальності.

"Після проведення заводських випробувань ми успішно завершили цей останній етап випробувань радара 90К6Е щодо здатності визначення малорозмірних цілей з малою ефективною поверхнею розсіювання… Ми вже маємо потенційного замовника з однієї з країн Близького Сходу, для якого здатність визначення безпілотних літальних об'єктів є однією з основних вимог. Станція також розглядається в інтересах Міноборони України, однак потребує певних змін під потреби наших військових", – повідомив директор "Іскри" Юрій Пащенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ризикуємо втратити деяке озброєння" - експерт про реформу Укроборонпрому

За його словами, у випробуваннях також взяли участь високомобільна РЛС метрового діапазону радіохвиль МР-1 та контрбатарейний радіолокаційний комплекс 1Л220УК. Випробування цих радарів проводились за погодженою програмою й дали повне підтвердження заявлених характеристик із визначення БПЛА.

Принципово новий 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем 90К6Е презентували восени 2019 року на виставці "Зброя та безпека". Він призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах, та розроблений для використання у зенітних ракетних військах, підрозділах військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

На полігоні в Одеській області пройшли успішні випробування української ракети "Вільха-М".

Зараз ви читаєте новину «В Україні випробували радар для виявлення дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі