пʼятниця, 25 вересня 2020 13:27

В Україні створять облік користувачів "ВКонтакте"

В Україні створять облік користувачів "ВКонтакте"
Розробники "ВКонтакте" швидко змінюють проксі-сервери, а Україна не встигає за цим відстежувати. Фото:pixabay

Користувачів російської соцмережі "ВКонтакте" з України поставлять на облік, адже мережа під санкціями.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив на онлайн-конференції "Перспективи диджиталізації країни і ризики кібербезпеки".

"Хотів би звернути увагу на іншу річ - на користувачів, які користуються забороненим ресурсом ("ВКонтакте". - Gazeta.ua). Має бути відповідальність, навіщо вони це роблять і для чого. Зараз є система, яка починає працювати, і всі користувачі будуть на обліку. Якщо вони й далі поширюватимуть російський контент, вони будуть мати клопіт безпосередньо з Нацполіцією та силовими структурами", - зазначив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО повідомили, чим небезпечний додаток "ВКонтакте" для українців

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров погодився з тим, що має бути відповідальність користувачів, адже вони порушують законодавство.

За словами Данілова, розробники "ВКонтакте" швидко змінюють проксі-сервери, а Україна не встигає це відстежувати.

Українські спеціалісти з кібербезпеки напрацьовують із міжнародними колегами заходи для блокування російського ресурсу "ВКонтакте" на території України. Про це повідомила Рада національної безпеки і оборони.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять облік користувачів "ВКонтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі