середа, 07 листопада 2018 11:22

В останках древніх людей виявили аномалії

В останках древніх людей виявили аномалії
На думку вчених, аномалії виникали частіше через широке поширення інцесту. Фото: nebolet.com.ua

В останках людей, які жили в плейстоцені, спостерігається велике число аномалій розвитку.

Про це заявили антропологи Університету Вашингтона, повідомляє Phys.org.

Епоха плейстоцену охоплює час від 2,6 млн років тому до 11,7 тис. років тому. У цей період анатомічно сучасні люди з'явилися в Африці та вийшли за межі цього континенту, освоюючи нові території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У посольстві Ватикану знайшли людські останки

На думку дослідника Еріка Трінкауса, у цей час у Homo sapiens та інших видів роду Homo часто виникали аномалії розвитку.

Вчений проаналізував 66 скам'янілостей прадавніх людей, вік більшості з яких досягав 200 тис. років. Він зауважив незвично велику кількість анатомічних відхилень, включаючи викривлення кісток рук і ніг, а також деформації черепа і щелеп.

Всього виявили 75 аномалій, при цьому дві третини у даний час спостерігаються менш ніж у одного відсотка людей, що живуть. Це вказує на те, що в минулому пороки розвитку були більш поширені, ніж зараз.

Трінкаус висловив припущення, що аномалії виникали частіше через широке поширення інцесту.

6 листопада 1907-го наглядач копальні у селі Старуня - тепер Богородчанського району Івано-Франківської області, знайшов на глибині 17,6 м рештки небаченої величини звіра. Він зберігся частково зі шкірою.

Зараз ви читаєте новину «В останках древніх людей виявили аномалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі