пʼятниця, 03 вересня 2021 08:09

Українсько-американська компанія запустила у космос першу ракету

Українсько-американська компанія запустила у космос першу ракету
Ракета вибухнула після старту. Фото: unsplash.com

Дебютний запуск на орбіту космічної ракети Alpha компанії підприємця з України Максима Полякова Firefly Aerospace, закінчився невдачею. За 2,5 хв після старту ракета вибухнула.

"На першому етапі підйому Alpha сталася аномалія, яка призвела до втрати носія", - повідомили в компанії.

Вибух не став для Firefly несподіванкою, його провели контрольовано - після реєстрації якогось аварійного стану на борту. Попередньо очистили стартову територію і всі прилеглі райони, щоб мінімізувати ризик для співробітників компанії, персоналу бази та публіки. Проте усі 92 кг корисного навантаження, яке було на ракеті, втратили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією

Аномалії в перших орбітальних польотах – майже звичайна справа, особливо для невеликих приватних компаній. Основні конкуренти Alpha в легкому класі також терпіли невдачі зі своїми орбітальними тестами.

Українсько-американська приватна компанія Firefly Aerospace відправила в космос ракету Alpha. Перша її місія називається DREAM або FLTA001.

Запуск відбувся о 04:59 за київським часом з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії. Спершу запуск планували о 4:00, однак відклали, адже Alpha перервала зворотній відлік.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-американська компанія запустила у космос першу ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі