середа, 07 квітня 2021 16:38

Український супутник хочуть вивести на орбіту до кінця року

Український супутник хочуть вивести на орбіту до кінця року
Український супутник "Січ-2-1" хочуть вивести на орбіту до кінця року фото: parlament.ua

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає створення оптико-електронної системи дистанційного зондування Землі "Січ-2-1". Відповідне рішення прийняли на засіданні 7 квітня.

Документ визначає основні умови створення оптико-електронної системи дистанційного зондування "Січ-2-1", забезпечення запуску та страхування космічного апарата та подальшої експлуатації системи, повідомляє "Укрінформ".

Згідно з документом, ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені М. К. Янгеля" є замовником робіт із забезпечення запуску космічного апарата та його страхування. Національний центр управління та випробувань космічних засобів стане оператором оптико-електронної системи дистанційного зондування Землі "Січ-2-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble зробив унікальне фото туманності

Раніше віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що постанова відкриє шлях до здійснення всіх необхідних кроків для виведення космічного апарата на орбіту вже до кінця 2021 року.

Надлегкий літальний апарат NASA Ingenuity витримав першу самостійну ніч на Марсі. Власний акумулятор успішно впорався з підтримкою роботи нагрівача, який захистив непокриті електричні компоненти від низьких нічних температур на планеті.

Зараз ви читаєте новину «Український супутник хочуть вивести на орбіту до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі