четвер, 14 вересня 2017 17:09

Український школяр виграв "срібло" на олімпіаді з інформатики

Харківський десятикласник Данило Осташев здобув "срібло" на Європейській олімпіаді з інформатики для юніорів EJOI. Вона відбувалася у Софії (Болгарія).

Хлопець навчається у Харківському навчально-виховному комплексі №45 "Академічна гімназія" пише dozor.kharkov.ua.

Цього року змагання серед юніорів відбулося вперше. З України на олімпіаду поїхало 4 школярі. У змаганні взяли участь 84 школярів з 22 країн Європи. Крім України, це Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Вірменія, Греція, Грузія, Кіпр, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Польща, Румунія, Сербія, Словенія, Росія, Угорщина, Франція, Хорватія та Естонія.

Автор: dozor.kharkov.ua.
  Українська команда
Українська команда

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український випускник вступив до 10 американських ВНЗ

EJOI - це змагання зі спортивного програмування. У ньому беруть участь школярі віком до 15 років. Відбір юніорів проводять на заключному етапі національних олімпіад за рейтингом серед школярів.

Учень Сихівської гімназії у Львові створив роботизованого англомовного гіда для туристів. За перемогу хлопчика, Львівський IT-кластер подарував гімназії 7 ноутбуків та принтер. Максим Варнаков навчається у 10 класі. У травні учень отримав гран-прі на шкільній олімпіаді IT Challenge.

Зараз ви читаєте новину «Український школяр виграв "срібло" на олімпіаді з інформатики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі