пʼятниця, 03 вересня 2021 07:25

Український підприємець запустив в космос ракету

Український підприємець запустив в космос ракету
В космос запустили ракету українсько-американської компанії. Фото: NASA

Українсько-американська приватна компанія Firefly Aerospace відправила в космос ракету Alpha. Перша її місія називається DREAM або FLTA001.

Запуск відбувся о 04:59 за київським часом з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії. Трансляцію події опублікували на YouTube-каналі Everyday Astronaut.

Спершу запуск планували о 4:00, однак відклали, адже Alpha перервала зворотній відлік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією

Firefly Aerospace (раніше - Firefly Space Systems) - приватне аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.

У 2022 році відбудеться перша українська місія на Місяць. Її здійснить британська компанія Spacebit у співпраці з американськими партнерами.

У рамках місії, яка коштуватиме українській стороні близько $1,5 млн, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця.

Це дозволить Україні приєднатися до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник. Подібне вдалося лише трьом країнам – Сполученим Штатам, Китаю і Росії

Зараз ви читаєте новину «Український підприємець запустив в космос ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі