субота, 05 вересня 2020 19:40

Український флот отримав броньований артилерійський катер
7

Передали броньований катер
Фото: ВМС
Передали броньований катер
Передали броньований катер
Передали броньований катер
Передали броньований катер

Військово-Морські Сил України отримали малий броньований артилерійський катер "Костопіль".

Це 7-й з серії катерів проекту 58155. Їх будують на підприємстві "Кузня на Рибальському", передає Міністерство оборони України.

На катері встановили сучасне навігаційне і радіолокаційне обладнання та озброєння для ураження цілей противника. Катер малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника. Він оснащений системою захисту від наведення зброї противника і системою автоматичної установки димових і теплових завіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройним силам передали модернізовані танки

Катер отримав своє ім'я на честь м. Костопіль Рівненской обл. Там народився і жив морський піхотинець Олексій Кондратюк. Український воїн героїчно загинув, виконуючи бойове завдання під Маріуполем Донецької області 17 березня 2017 року.

Житомирський бронетанковий завод відремонтував і передав замовнику більше двох десятків БМП-1 і близько десятка БМП-2. Ремонт проходив в рамках державного оборонного замовлення 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Український флот отримав броньований артилерійський катер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі