субота, 08 серпня 2020 18:47

Українці створили перший додаток, що перетворює звук на текст

Українці створили перший додаток, що перетворює звук на текст
Новий мобільний додаток трансформує аудіо в текстові замітки. Фото: unsplash.com

В Україні запустили перший сервіс української розробки, який трансформує голосове повідомлення або відео в текстовий формат.

Мобільний додаток Odrey розпізнає понад 30 мов, повідомляє БЖ.

Додаток, який вміє швидко транскрибувати аудіо та відеозаписи в текстові замітки, розробили українські підприємці Марта Боровець і Олександр Кузьмічов.

Odrey пропонує декілька варіантів роботи з файлами, прямого запису в додатку за допомогою вбудованого диктофону, імпорту голосових нагадувань і завантаження аудіо, а також відео з файлів.

Додаток самостійно розбиває текст на абзаци при паузах. Це дає можливість користувачу редагувати такі частини тексту окремо. Довжину пауз кожен може підлаштувати під себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Apple планує покращити роботу Siri

Користувач також може редагувати повідомлення прямо в додатку і одразу відправляти його в соціальні мережі або месенджери. Для цього не потрібно копіювати повідомлення до інших текстових редакторів.

Odrey має безкоштовну та платну версії. Безкоштовна обмежена 15 хвилинами запису. Платна версія без обмежень, її вартість $1,99 на місяць. Зараз додаток доступний для iOS 10.3 і watchOS 6.1. Сумісний з iPhone, iPad і iPod touch. У майбутньому розробники планують версію для робочого столу та розробку для системи Android.

У месенджері Telegram на iOS з'явилась можливість здійснення відеодзвінків. Розробники оновили додаток для в App Store.

Для відеодзвінків потрібно скачати версію 6.3. Потім - 10 раз натиснути на значок налаштувань в додатку, щоб відкрити дебаг-меню.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили перший додаток, що перетворює звук на текст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі