четвер, 22 квітня 2021 04:25

Учені виявили новий вид динозаврів

На півночі Чилі вчені виявили новий вид динозаврів. Їм вдалося це зробити завдяки знайденим частинам скелета.

Останки істоти знаходилися в пустелі Атакама, поблизу міста Копіапо, повідомляє ВВС.

Автор: CHILEAN MUSEUM OF NATURAL HISTORY VIA REUTERS
  Учені виявили новий вид динозаврів
Учені виявили новий вид динозаврів

Експерти встановили, що травоїдний титанозавр мав маленьку голову, довгу шию та незвично плоску спину. Істота жила в пишному ландшафті квітучих рослин, папоротей та пальм.

Команда на чолі з чилійським геологом Карлосом Аревало виявила останки в 1990-х, а провела дослідження в 2000-х. Висновки, опубліковали 19 квітня 2021 року в журналі Cretaceous Research.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міста на Марсі: показали архітектурний проєкт

Дослідники знайшли частини плечової, стегнової та сідничної кісток, а також хребцеві елементи шиї та спини. Передбачають, що вони належали невеликій молодій особині довжиною близько 6,3 м.

Істота була зауроподом або травоїдним динозавром із довгою шиєю та довгим хвостом. Її знайшли у відкладах пізнього крейдового періоду.

"Це важлива віха для чилійської палеонтологічної спадщини", - сказав керівник відділу палеонтології музею Девід Рубілар.

Це третій динозавр, якого знайшли в Чилі, і третій титанозавр із західного боку Анд у Південній Америці.

Нейротехнологічний стартап Neuralink Ілона Маска успішно імплантував у мозок мавпи чип, після чого тварина змогла грати у відеоігри за допомогою "сили думки". Спочатку примата навчили грати за допомогою джойстика, у нагороду він отримував банановий смузі через трубочку.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили новий вид динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі