пʼятниця, 11 січня 2019 16:34

Учені дістали першу панораму зі зворотнього боку Місяця

Учені дістали першу панораму зі зворотнього боку Місяця
Китайський зонд "Чан'е-4" зробив першу панораму зворотнього боку Місяця. ФОТО: CNSA

Астрономи отримали перший панорамний знімок поверхні зворотнього боку Місяця.

Фотографії на 360º зробив китайський космічний апарат "Чан'е-4". Їх передали на Землю через супутник-ретранслятор Цюецяо, повідомило Китайське національне космічне управління (CNSA).

До фото застосували корекцію кольору, щоб усе мало вигляд такий, як це би побачили на місця посадки люди. На необроблених світлинах місячний ландшафт має червонуватий відтінок. Так стається, тому що датчики більш чутливі до червоного, аніж до синього чи зеленого, пояснив професор Відкритого університету в англійському Мілтон-Кінзі Дейв Ротері на Conservationist.

Запуск зонда "Чан'е-4" - перша місія з дослідження невидимого з Землі боку Місяця. Апарат відправили 7 грудня. 3 січня "Чан'е-4" успішно висадився на зворотньому боці Місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від найбільшої планети до мишачого вуха: показали найкращі наукові фото 2018-го

У листопаді торік астрономи вперше сфотографували самотню карликову галактику ESO 338-4. Вона знаходиться на відстані 100 млн світлових років від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Учені дістали першу панораму зі зворотнього боку Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі