середа, 20 жовтня 2021 14:22

У застосунку "Дія" з'являться нові функції - Федоров розповів деталі

У застосунку "Дія" з'являться нові функції - Федоров розповів деталі
У додатку дозволять отримувати довідку про несудимість та інші. Фото: Lb

У застосунку "Дія" планують запустити сповіщення про кредитну історію, про судові справи, електронну довідку про несудимість, можливість отримання субсидій і пенсій онлайн, подання заяви на реєстрацію шлюбу, доправлення водійських посвідчень поштою та інші послуги.

У застосунку зараз активно працюють над можливістю змінювати реєстрацію, сказав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю УНІАН.

"Щотижня я займаюся проєктом зі зміни місця реєстрації. Ми запустили цю послугу в травні й тестували її на шістьох містах. Знайшли багато прихованих проблем. Наприклад, із якістю даних у реєстрі військовозобов'язаних. І тепер нам довелося розробляти спеціальну технологію military ID. Ми закуповуємо комп'ютери, щоб допомогти кожному військкомату отримати технічне обладнання для наповнення реєстрів військовозобов'язаних. Ми почали з реформи реєстрації місця проживання, закон ухвалюємо, робимо реформу Міграційної служби, а закінчуємо реформою військкоматів", - зазначив Федоров.

Міністр хоче запустити послугу до наступного Diia Summit у листопаді цього року.

"Сподіваюся, нам вдасться запустити на Diia Summit робочу послугу зміни місця реєстрації вже на всю країну. Бо це найпопулярніша в країні послуга й вона передбачатиме автоматичний обмін даними з реєстром військовозобов'язаних. Це буде послуга в кілька натискань. Вона вже зараз є доволі технологічною. Але лишається налагодити процес міграції даних в Міграційній службі й закупити понад тисячу комп'ютерів для військкоматів", - зазначив Федоров.

Він планує запустити й інші послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні презентували застосунок "єСуд": що треба знати

"Ми зараз тестуємо сповіщення про кредитну історію, сповіщення про судові справи, активні push-сповіщення, якщо відкривається виконавче провадження. Плануємо запустити електронну довідку про несудимість, можливість отримання субсидій і пенсій онлайн, подання заяви на реєстрацію шлюбу, доправлення водійських посвідчень поштою. Усе запускаємо на Diia Summit, який, орієнтовно, відбудеться в листопаді цього року. Усе перелічене - лише 25 відсотків від усього, що ми плануємо там запускати. Але не анонсуватиму все", - сказав міністр.

Від 7 жовтня користувачі Android можуть згенерувати жовтий Covid-сертифікат на порталі "Дія". Він підтверджує щеплення однією дозою вакцини.

Зараз ви читаєте новину «У застосунку "Дія" з'являться нові функції - Федоров розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі